Kaytranada, THE GASLAMP KILLER, Factory Floor, Objekt, 2562 en meer naar STRP Biënnale

Festival maakte eerder al headliner Underworld bekend

Patric Muris ,

Na de editie van 2011 is STRP van een jaarlijks festival veranderd in een biënnale. Dat betekent dat het Klokgebouw niet ieder jaar, maar om het jaar het decor is van intelligente en kunstzinnige EDM. De even jaren worden overgeslagen, zo 2014 dus ook, maar voor 2015 staat weer een spraakmakende editie in de steigers. En daarvan zijn vandaag de eerste namen bekendgemaakt.

Al is de geboekte show een bijzondere (de Britse act speelt het 20 jaar jubilerende en invloedrijke album dubnobasswithmyheadman integraal), de terugkomst van Underworld naar STRP was een herhaling van zetten. Een succesvolle, want de eerste aangekondigde STRP Biënnale-avond op 27 maart 2015 verkocht snel uit. Dat het festival zijn vernieuwende karakter echter ook komende editie graag weer eer aan doet, blijkt wel uit de vandaag bekendgemaakte namen van het muziek- en danceprogramma:

Kaytranada
THE GASLAMP KILLER
Karenn
Clark - Phosphor Live
Factory Floor
Objekt
Pinch & MUMDANCE 
2562 / A Made Up Sound met VJ Heleen Blanken

Deze en nog veel meer acts zullen optreden op STRP Biënnale, die plaatsvindt van 20 tot 29 maart 2015 in het Klokgebouw. De voorverkoop is inmiddels gestart.