Jos Feijen nieuwe directeur Effenaar

Interim-directeur aangesteld voor transitieperiode van twee jaar

Bart Jansen ,

Jos Feijen (1963) is sinds 1 december officieel de nieuwe directeur van de Effenaar. Hij volgt de in april, vanwege ziekte, vertrokken Appelboom op. Feijen is geen onbekende voor de Effenaar, want hij heeft sindsdien al de taken van haar als (interim-)directeur opgepakt.

Feijen was al bijna twee jaar actief als interim-directeur van de Effenaar mede door ziekte van de vorige directrice Marijke Appelboom. Na haar ziekteperiode van anderhalf jaar keerde Appelboom terug in haar functie, maar die terugkeer heeft slechts enkele maanden geduurd. Na ruim 15 jaar vertrok Appelboom in april van dit jaar. Na het vertrek van Appelboom nam Jos Feijen al de taken over voor onbepaalde tijd.
 
Na een roerige periode is het de bedoeling dat er weer continuiteit komt bij het Eindhovense poppodium. George Siero, voorzitter van de Raad van Toezicht van de Effenaar over de aanstelling van Feijen: ‘We hebben rekening te houden met snelle veranderingen in de muziekwereld en de moeilijke (financiële) positie van de Nederlandse poppodia na alle bezuinigingen. Maar ook met een interne organisatie die een verandering ondergaat. We hebben daarom besloten in eerste instantie een directeur te zoeken voor een transitieperiode van twee jaar. We hechten daarbij aan stabiliteit en aan continuïteit in beleid.’ Feijen werd vorig jaar nog rond deze tijd genomineerd voor een IJzeren Podiumdier, voor de categorie ‘beste directeur’. Voorheen was Feijen werkzaam als directeur strategie bij het Eindhovense marketingbureau Zandbeek.