Drie Eindhovense acts naar kwartfinales Grote Prijs 2014

Iris Penning, Guillaume Finta en Trip to Dover overleven de juryronde

Paul Knippenberg ,

Drie acts uit Eindhoven zijn nog volop in de race voor de Grote Prijs van Nederland 2014; een competitie die niet alleen eeuwige roem, maar ook studiotijd, optredens en professionele begeleiding kan opleveren. LEFT won in 2005 de publieksprijs, maar verder dan dat is een Eindhovense band dit millennium niet gekomen. Misschien dat daar met drie kanshebbers nu verandering in komt.

De bekendste competitie voor bands, singer-songwriters en hiphop talent in Nederland is sinds jaar en dag de Grote Prijs van Nederland. De muzikale krachtmeting wisselt af in categorieën; dit jaar is er ruimte voor bands en singer-songwriters, volgend jaar wordt er een Grote Prijs georganiseerd voor de categorieën Bands en Hiphop.
 
Uit een flink pak van 455 aanmeldingen heeft de jury, bestaande uit onder meer Ingmar Griffioen van 3voor12 en Cedric Muyres van Snowstar Records, de  kwartfinalisten per categorie gekozen. Een aantal acts stond al vast aangezien de winnaars van de kunstbende en winnaars van de online publieksstemming al verzekerd waren van een plek. Een Eindhovense afvaardiging is er bij de singer-songwriters van Iris Penning, binnen de categorie bands zijn Guillaume Finta en Trip to Dover doorgedrongen tot de kwartfinales.
 
De kwart- en halve finales bestaan uit liveshows door het ganse land. De finales worden gehouden in de Melkweg en Paradiso. In deze finales zijn prijzen te verdienen als studiotijd, coaching en optredens op verschillende podia en festivals in 2015.
Rondom de kwart- en halve finales krijgen de bands en singer-songwriters begeleiding van coaches uit de muziekwereld. Onder andere Elle Bandita, Wouter Hamel en Marien Dorleijn zullen de vierentwintig uitverkorenen adviseren en ondersteunen.
 
Alle kwartfinalisten op een rij:

Singer-songwriter: A Brighter Light, Arnold Veeman, Bregje Sanne Lacourt, Bruno Rocco, Charl Delemarre (publiek), Charley Marie (Kunstbende), Chelsea & Boudewijn, Daniel Cane & The Rebellion, Iris Penning, Isabelle Amé, Jack and the Weatherman, Jan-Anne van der Wel, Jeanne Rouwendaal (publiek), Marit Trienekens, Mary Confurius, Nana Adjoa, Noam Vazana, Oscar Rasco, Pablo. A., Sacha Vee, Sascha Elisah, Taco de V, Tim Tells en Valentina Elèni.

Bands:
ALUMNA, Edison Effect (publiek), Fenn, Guillaume Finta, Hard2Get (Kunstbende), Hoffman, Kid Harlequin, Lakshmi, Leeways (publiek), Lynn Olsen, Monday Patriots, Mønsterbird (Kunstbende), My Blue Van, Orange Fox, Radio Days, Sir James, Sväva, The Afterveins, The Brahms, The Peterlees, Trip to Dover, TRY ACROBATICS, Valour Up Twice en Wooden Soldiers.
 

De kwartfinales van de Grote Prijs vinden plaats tussen vrijdag 29 augustus en zondag 14 september, onder andere op de podia van W2 (Den Bosch), Metropool (Hengelo) en Bitterzoet (Amsterdam).