Paaspop 2014: 15 tips van 3voor12/Eindhoven Paaspop 2014: 15 tips van 3voor12/Eindhoven

Met onder andere Afterpartees, Band of Skulls, The Wytches, 2ManyDJ’s en Terror

, Redactie 3voor12/Eindhoven

Paaspop 2014: 15 tips van 3voor12/Eindhoven

Met onder andere Afterpartees, Band of Skulls, The Wytches, 2ManyDJ’s en Terror

Redactie 3voor12/Eindhoven ,

Het festivalseizoen gaat dit weekend officieus van start in Schijndel, waar het driedaags festival Paaspop de aftrap verzorgt. Samen met 3voor12/Breda en 3voor12/Tilburg gaat 3voor12/Eindhoven live verslag doen van het festival met meer acts dan een mens in drie dagen kan behappen. Pop, rock, dance, hiphop, garage: het staat er allemaal. Het festival heeft een aantal knappe headliners weten te strikken, maar ook in de marge weer enkele fraaie acts gevonden. De keuze is reuze en dus helpt 3voor12/Eindhoven graag een handje om de krenten uit de Paaspoppap te halen.

Bianca Stommel, fotograaf 3voor12/Eindhoven

Afterpartees | Zondag 13:00
Eerder gezien op Hit The City 2013. Erg leuke en veelbelovende band. Rustig wakker worden bij een 60’s sfeertje met een beetje punk. Heerlijk.

DeWolff | Zondag 16:30
Eerder nog door 3voor12 omschreven als ‘een veilige LSD-trip’. Wie wil die nou niet

Hans Teeuwen & the Painkillers | Zondag 16:30
Hans Teeuwen staat beter bekend als cabaretier, maar hij heeft gestudeerd aan het conservatorium en staat ook muzikaal zijn mannetje wel. Voor de jazz-liefhebbers op Paaspop!

Patric Muris, hoofdredacteur 3voor12/Eindhoven

Thomas Azier | Vrijdag 19:15
Hij werkte vijf jaar aan zijn debuutalbum, ver buiten de grenzen van Schijndel: in Berlijn. En toch van Nederlandse komaf. ‘Hylas’ is een vernuftig album geworden waarop elektronica, synths en soulvolle zang minutieus zijn gecombineerd. Dat de soul ondanks zijn perfectionisme knap behouden is en dat het live indruk maakt, bewees hij al in grote zalen als voorprogramma van onder andere Stromae, maar ook in het klein tijdens deze 3 On Stage-sessie op Eurosonic/Noorderslag. Dat dames een extra reden hebben om voor Thomas Azier te kiezen moge duidelijk zijn na het bekijken van de beelden.

Band of Skulls | Zaterdag 18:00
Stoere en sexy bluesrock-formatie met stadiongeluid, die maar niet uit de niche lijkt te geraken. Nou ja, even lukte het ze, als voorprogramma van The Black Keys, in het Klokgebouw in Eindhoven. Festivalorganisatoren blijven echter zweren bij de act, want ‘I Know What I Am’ en ‘Death By Diamond And Pearls’ zijn festivalhits pur sang. En zo blijven ze ieder festival opnieuw een van de best bewaarde geheimen.

Blood Red Shoes | Zaterdag 20:00
Puntige tweemansformaties, ze staan er wel meer op Paaspop. Paul kiest voor Drenge, twee mannen, ik ga voor de jongen en meisje-combinatie. Zoals wel meer acts op Paaspop waren de Blood Red Shoes eigenlijk ook alweer een beetje vergeten. Het laatste noemenswaardige wapenfeit ligt verstopt in het geheugen, maar als het dan weer wordt gevonden, komen fijne nummers als ‘You Bring Me Down’, ‘Say Something, Say Anything’ en het meer recente ‘Light It Up’ voorbij. De Britse act met het Zuid-Engelse accent heeft een neusje voor de hook waarmee de festivalbezoeker vroeg of laat altijd wel wordt ingepakt.

Paul Knippenberg, schrijver 3voor12/Eindhoven

Drenge | Zondag 19:00
De gebroeders Eoin en Rory Loveless hebben niet alleen een mooie achternaam. Ook hun staat van dienst mag er na enkele jaren zeker al zijn. Het jonge duo stond reeds op alle grote festivals in het Verenigd Koninkrijk en wist vorig jaar indruk te maken op Best Kept Secret. De broers maken rauwe garage, blues en grunge in de traditie van illustere gitaar & drum-duo’s als The White Stripes, Black Keys en Japandroids. De energiemeter staat constant in het rood tijdens de optredens van Drenge, het is dus zeer aannemelijk dat voor en op het podium heel wat te zien is in Schijndel.

The Wytches | Zaterdag 23:15

Zaterdag, wanneer de zon is ondergegaan speelt The Wytches op Jack Daniel’s Stage. Passend, want de muziek van The Wytches is zo donker als de nacht. De band komt soms vurig, snel en rauw uit de hoek, een andere keer kiest het trio voor uitgesponnen psychedelica. Welke invalshoek ook wordt gekozen, er zit iedere keer een haast naargeestig element in de muziek van deze Engelsen. The Wytches wordt door velen gezien als een grote belofte voor de komende jaren. Ga ze ontdekken, voor diegenen die nog niet willen gaan dansen een aanrader vanjewelste.

Afterpartees | Zondag 13:00

Afterpartees staat voor aanstekelijke en puntige garagerock en powerpop, die het Paaspop-publiek zelfs in alle vroegte op de laatste festivaldag in beweging zal gaan krijgen. Grootste troef van de band is frontman Niek Nellen die vol energie en met veel humor ieder publiek kan bespelen. Al een klein jaar duurt de hype rondom deze Limburgse band, en dat is meer dan terecht. Onlangs stond de band nog in Eindhoven en werd Area51 platgespeeld. Aanstaande zondag is Paaspop maar liefst twee keer aan de beurt. Allereerst de Jack Daniel’s Stage en later op de dag de Vinyl Mania. 

Ricardo Vellinga - Cerafil, fotograaf 3voor12/Breda, maar tijdens Paaspop even van 3voor12/Eindhoven

Het Vieze Schuurfeest | Zondag 18:00
Nog nooit van gehoord, maar ik heb er nu al zin in. Heerlijk vind ik de afwezigheid van informatie op de Paaspop-website. ‘Kom zelf maar kijken’, zullen ze gedacht hebben en dat ga ik dan ook zeker doen. Wie gaat er mee op avontuur? 

Shit is Banging| Vrijdag, Zaterdag EN Zondag  
Boogiedown geeft ons Shit is Banging. DJ DNS en EZD. Deze mannen heb ik al heel vaak gezien en ik ga ook nu zeker weer een kijkje nemen als ik even toe ben aan een dansje. Ze staan vaak tussen de acts door de plaatjes te draaien; het moment waarop je als bezoeker normaal gesproken naar de volgende show zou gaan lopen blijf je nu vastgeplakt aan de heerlijke vibe. Commercieel en underground worden naadloos in elkaar gemixt en er wordt nauwlettend op het publiek gelet. Zo moet je ook niet raar staan te kijken als je ineens Skrillex in de mix hoort. Als iedereen daar op losgaat, dan gaat iedereen daar op los. En dat is wat er toe doet voor deze mannen.

2manyDJ's | Zaterdag 23:00 
De manier waarop deze twee heren de platen matchen en door elkaar gooien is bijna live produceren. Mashup is de stijl en dat betekent voor eenieder wat wils. Als je van dansen houdt dan moet je hier toch echt even langs gaan en als je niet van dansen houdt dan kan je altijd vooraan gaan staan en jezelf verbazen over al het werk dat deze twee dj's op het podium verzetten. Ze staan geen minuut stil en leggen hun hele hart en ziel erin. 

Thijs Portz, schrijver 3voor12/Eindhoven

Michael Prins | Zaterdag 19: 45 | Jack Daniel’s Stage & Maaike Ouboter | Zondag 15:00
Bekentenis: ik keek vaak en graag naar de veel verguisde talentenjacht van Giel Beelen. En sterker nog, ik was er vaak diep van onder de indruk. En hoewel het (al dan niet) winnen ervan geen enkele garantie is voor een langdurige of boeiende muzikale carrière ben ik, als liefhebber van het softere genre, benieuwd naar het optreden van deze twee ex-deelnemers. Niet met elkaar te vergelijken, maar allebei eigen en gezegend met zo’n enorme dosis talent, dat ik ze een zegetocht en een lange carrière meer dan gun.

Traumahelikopter | Zondag 00:00
Aan gruizige en rammelende herriebands geen gebrek de laatste tijd. De een beter dan de ander, en het Groningse Traumahelikopter is er daar, de betere, zeker een van. Het spectaculair eenvoudige maar ijzersterke debuut zorgde ervoor dat 2013 een geweldig jaar werd voor het wilde trio. Met de tweede plaat op zak is het nu tijd om het succes en de fanschare verder uit te bouwen. Wellicht niet de meest originele tip, maar omdat ik de band tot op heden ben misgelopen, met stip op mijn tiplijst.

Terror | Vrijdag 23:15
Er zijn maar weinig dingen waar je meer energie krijgt dan van een goede hardcoreshow. Normaal gesproken gedijen bands in het genre beter op een klein, liefst gelijkvloers, podium; de hitte, het zweet en de onvermijdelijke blauwe plekken verhogen de feestvreugde en het saamhorigheidsgevoel. Terug naar je tienertijd, ‘fuck the world’ en zo. Of Terror dat op Paaspop ook voor elkaar gaat krijgen is de vraag, maar met zoveel kilometers op de teller, moet dat haast wel goedkomen. Hoe was het ook alweer? ‘True hardcore will never die’, toch?

Luister 16 april tussen 21.00 uur en 23.00 uur naar 3voor12/Eindhoven radio op GlowFM voor de muziek van alle tips. De grootste favorieten komen dan voorbij. Voor alle Paaspopbezoekers: pak het programmaboekje erbij, luister en omcirkel jouw must see-acts. Naast de getipte acts staan er nog veel meer bands, dj’s, cabaretiers en andere performers op Paaspop. Kijk voor het volledige programma en meer informatie over Paaspop op de website van het festival.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven