Admiral Freebee, John Bramwell (I Am Kloot), Diana Jones en meer naar Naked Song 2014 Admiral Freebee, John Bramwell (I Am Kloot), Diana Jones en meer naar Naked Song 2014

Eerder al onder andere Eels, Michael Prins en Ewert and the Two Dragons bevestigd

, Rob de Vries

Admiral Freebee, John Bramwell (I Am Kloot), Diana Jones en meer naar Naked Song 2014

Eerder al onder andere Eels, Michael Prins en Ewert and the Two Dragons bevestigd

Rob de Vries ,

De organisatie van Naked Song komt weer met een stapeltje nieuwe namen naar buiten voor de editie van dit jaar. Admiral Freebee is dit keer de 'grote' naam van het lijstje. Interessant is de toevoeging van Matthew & The Atlas. De Brit stond eerder op Hit The City en komt nu met zijn debuutalbum naar Eindhoven. Geheel volgens traditie pakt het grootste singer-songwritersfestival van Nederland, dat op zaterdag 28 juni plaatsvindt, ook dit jaar weer uit met een aantal grote namen. Zo stonden tijdens eerdere edities acts als Tindersticks, Ane Brun, Villagers, Agnes Obel en Xavier Rudd al op de planken van het Muziekgebouw.

Liefhebbers van uitgeklede Americana, rauwe en pure blues en authentieke ‘naakte’ muziek kunnen hart weer ophalen in het Muziekgebouw Eindhoven op 28 juni. 
 
De volgende acts zijn tot nu toe bevestigd:

Eels (plusconcert)
Novastar
Admiral Freebee
Ewert and the Two Dragons
Lewis Watson
Matthew & The Atlas
Rue Royale
Michael Prins
Diana Jones
Champs
John Bramwell (Frontman I Am Kloot)
Dayna Kurtz
Dotan
Mighty Oaks
 
Het is alweer een aantal jaren geleden dat Eels in Eindhoven te bewonderen was. De laatste keer was in 2011, toen een opvallend frisse en opgewekte Eels het leven vierde in hetzelfde Muziekgebouw. De band, met als enig vast bandlid Mark Oliver Everett (Mr. E) zelf, zal in Eindhoven een greep spelen uit het inmiddels imposante oeuvre van de band. Daarnaast zal ook het nieuwe album van Eels ‘The Cautionary Tales Of Mark Oliver Everett' een voorname rol spelen in het concert.
 
Ook de tweede headliner, Novastar zagen we al een tijd lang niet meer op het Eindhovens' toneel. De band rond Nederbelg Joost Zweegers keert op Naked Song echter terug met een gloednieuw album waarvoor hij samenwerkte met de legendarische producer John Leckie. De producer die onder andere Radiohead, Muse en The Stone Roses ondersteunde toen zij hun albums opnamen. 
 
Met de toevoeging van Admiral Freebee en I Am Kloot-frontman John Bramwell aan de line-up heeft het Muziekgebouw Eindhoven weer twee grote namen aangetrokken. De solo plaat van Bramwell werd door The Guardian al ooit getipt als het beste album dat je nog nooit gehoord hebt. De Belgische Admiral Freebee staat met zijn kenmerkende sound met invloeden als Tom Petty en Leonard Cohen altijd garant voor kwaliteit. Dit jaar lanceerde hij zijn nieuwste album The Great Scam.

Ook dit jaar zal 3voor12/Eindhoven weer live verslag uitbrengen van het complete festival dat, verdeeld over zes podia, in het Muziekgebouw Eindhoven plaatsvindt. Binnenkort zal de organisatie met nog meer acts naar buiten treden, dan wordt ook informatie over ticketprijzen en voorverkoop bekendgemaakt.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven