Paaspop 2013: Vanderbuyst serveert Jack Daniel's Stage een lekkere bak heavy metal

Band brengt een eerbetoon aan vriend en mede-muzikant Ronald Herregraven

Tamara Scholten ,

Dat Vanderbuyst het goed doet in de zalen van Nederland hebben ze meermaals bewezen. 'Paaspop zijn jullie klaar voor wat rock-'n-roll?' vraagt zanger Jochem Jonkman aan het Paaspop-publiek. Luid gejuich is wat het publiek laat horen, het is toe aan heavy metal!

CONCERT
Vanderbuyst, Jack Daniels Stage, zondag 31 maart.

MUZIEK
Drie jaar bestaat de band, en inmiddels zijn we drie albums verder. Vanderbuyst is een goed geoliede machine onder leiding van gitarist Willem Verbuyst. De muziek is het best te omschrijven als jaren 80 hardrock. De band bestaat echter maar uit drie leden: bas, gitaar, en drum, waarbij de bassist (Jochem Jonkman) ook meteen de zanger is. Vooral de gitaarsolo's van Verbuyst zijn legendarisch, maar het hele repetoire van de band is superstrak. Zowel op cd als op het podium. 

PLUS
Grootste plus is toch wel het eerbetoon aan de afgelopen week overleden bassist van The Liszt Ronald Herregraven. Zanger Jochem vermeldt met brok in de keel dat het volgende nummer 'To Last Forever' opgedragen wordt aan vriend en mede-muzikant Ronald, en de zaal wordt even stil. Snel wordt duidelijk dat de band dit nummer nog even nét wat beter en met meer overgave brengt. Kippevel.

MIN
Het optreden had zeker nog wel langer mogen duren. 

CONCLUSIE
Vanderbuyst is en blijft een geweldige liveband, en zelfs nu het 'kunstje' bekend is bij menig festivalganger wordt het nog steeds goed ontvangen. Getalenteerde muzikanten die vol overgave hun boodschap overbrengen. 

CIJFER

8,5