Festival-ontmaagding voor Mister and Mississippi

Band weet publiek mee te nemen in dromerige fantasiewereld

Tamara Scholten ,

Het is het festivaldebuut voor Mister and Mississippi. De band heeft een enorme kickstart meegemaakt en is in de clubscene al uitermate populair aan het worden. Vandaag staat de band op Paaspop voor de eerste festivalklus.

CONCERT
Mister and Mississippi, Restolounge, 31 maart 2013.

MUZIEK
Dromerige folkmuziek, zo kun je Mister and Mississippi het best omschrijven. Mooie liedjes met een duidelijke tekst, muzikanten die goed op elkaar ingespeeld zijn én een bijzondere opstelling op het podium; het blijkt een succesformule te zijn. De band is in korte tijd uitermate populair geworden, zo stonden ze onder andere al in het voorprogramma van Blaudzun en Patrick Watson. Inmiddels is het naamloze debuutalbum een feit en ook dit wordt goed ontvangen bij de fans.

PLUS
De band weet een heerlijke, dromerige sfeer te creëren. Het publiek wordt echt meegezogen in de droomwereld van Mister and Mississippi. 

MIN
De praatjes tussen de nummers door zijn wat voorzichtig, nerveus en haast verlegen te noemen. Dit is zonde, want het haalt de magische sfeer uit het geheel. 

CONCLUSIE
Heerlijke liveband die het op festivals ook prima gaat doen. Het publiek sluit Mister and Mississippi in het hart, en daar zal het hoogstwaarschijnlijk de komende jaren niet meer uit komen. 

CIJFER
8,5