Paaspop 2013: Eindelijk zomer in de bol met La Pegatina

Spanjaarden zetten Apollo volledig op stelten

Roy Verhaegh ,

Terwijl buiten de temperatuur dit weekend rond het vriespunt hangt, ligt bij La Pegatina de verantwoordelijkheid om deze eens flink op te krikken. Hun Spaanse temperament is op cd al behoorlijk aanstekelijk, dus zou een feestje op Paaspop een inkopper moeten zijn.

CONCERT
La Pegatina, Apollo, zondag 31 maart 2013

MUZIEK
Wat begon als een stel straatmuzikanten uit Spanje is inmiddels uitgegroeid tot een internationale zevenkoppige urban rumba-band. Met gitaar, cajon, percussie, bas, contrabas, trompet, accordeon, drums en zang lijken ze het meeste op een Spaanse Rowwen Hèze, maar dan feestelijker. Kan dat? Ja, dat kan.

PLUS
De Apollo is voor 50% gevuld, maar het feest is voor 200% aanwezig. Ze knallen er vanaf het begin in met confettikanonnen en het publiek draagt ze meteen op handen. Het woord La Pegatina geeft een vrije vertaling van 'De Sticker', maar deze mannen blijven niet plakken aan regeltjes. Onderling wisselen ze geregeld van zang en instrumenten, wat een heel gevarieerde set aan nummers geeft. Ook qua taal kennen ze geen restricties, want zo spontaan als dat ze zijn, doen ze zelfs 'Er Staat Een Paard In De Gang'. Het feest is aan. Zanger vraagt de voorste regionen om heen en weer te lopen en zijn verzoek wordt met liefde ingewilligd. Dit is dé band die Paaspop in dit koude weekend het hardst nodig heeft.

MIN
Niets. Wie hier iets op aan te merken heeft, is een zuurpruim.

CONCLUSIE
Paaspop heeft het een weekend zonder moeten doen, maar met La Pegatina op het hoofdpodium begint spontaan de zon te schijnen. In de hoofden van de bezoekers welteverstaan, want die gaan met gemak in op het feestje dat geleverd wordt. Ach, wie heeft nog daadwerkelijk zon nodig, als deze Spanjaarden het verlies aan zonuren volledig compenseren?

CIJFER
10