Paaspop 2013: Noorse Kvelertak is heer en meester in ijskou

Woeste noormannen nemen Phoenix in een wurggreep

Roy Verhaegh ,

Zou dit stel raggende Noren verantwoordelijk zijn voor de kou die dit weekend over Schijndel heerst? Zo ja, dan hebben ze ook meteen een remedie meegenomen om bij op te warmen. Het publiek ontdooit nauwelijks, maar dat ligt niet aan de bak herrie die ze toegesmeten krijgen.

CONCERT
Kvelertak, Phoenix, zondag 31 maart 2013

MUZIEK

Kvelertak gooit ieder vorm van harde gitaarmuziek in één grote blender en brult hier keihard in het Noors overheen. Denk aan een mengelmoesje van Led Zeppelin en Cradle Of Filth. Kortom, headbangen tot je nekwervels losschieten.

PLUS
Kvelertak is het levende bewijs dat het niet uitmaakt wat er gezongen wordt, als het maar lekker klinkt. Het meezinggehalte is werkelijk minimaal, aangezien ze in het Noors krijsen, maar het energiepeil is des te hoger. Kvelertak is Noors voor 'wurggreep' en dat is precies wat de band met het publiek doet. Deze zijn echter moeilijk te ontdooien, maar dat maakt de Noren met drie gitaren, waarbij een derde als een soort van bass bespeelt wordt, niet uit. Ze gaan van de bekende kneiter 'Mjöd' langs 'Fossegrim' naar nieuwe nummers 'Bruane Brenn'. Het geluid is wederom van discutabele kwaliteit en ook de reactie van de bezoekers is zwakjes. Ze laten zich echter niet kennen en blijven voor de volle 100% doorknallen.

CONCLUSIE
Paaspop is blijkbaar nog lang niet ontdooid, maar aan de inzet van deze Kvelertakkeherrie ligt het niet. Als een stel woeste vikingen nemen ze de Phoenix over en heersen ze op deze ijskoude editie. 

 
CIJFER
8