Paaspop 2013: Flexican en MC Sef bieden weinig extra’s

In het midden geplaatst podium blijkt in dit geval vooral hinderlijk

Michael Janiec ,

Geen makkelijke opgave. Een in het midden geplaatst podium, met daar omheen sta tribunes. Wat dit betekend voor een dj? Hij staat werkelijk constant met de rug richting een deel van het publiek. De aanwezige mc heeft dan de verantwoordelijkheid om hier meer van te maken. Is hier echter proactief mee omgegaan of was het vooral hinderlijk?

CONCERT
Flexican en MC Sef, Bavaria Playground, zondag 31 maart.
 
MUZIEK
Werkelijk van alles binnen dance met een vleugje ordinair en vooral commercieel. House, electro, dubstep en trap om een paar op te noemen.
 
PLUS
Het is technisch goed in elkaar gemixt. Flexican weet duidelijk hoe de draaitafels werken. Zo nu en dan is er een hoogtepunt waarbij de sfeer iets euforischer voelt.
MIN
Er had echt wel meer in kunnen zitten. Pas op het einde ging Sef op de tafel staan. Dat had hij eigenlijk veel eerder moeten doen. Meest storende factor is de hoeveelheid mensen wat zich ook op het podium heeft verschanst. Aangezien deze in het midden staat valt dit extra goed op. Dat je vrienden mee wilt nemen begrijp ik, maar de mensen komen er voor de artiesten. Mensen kijken kan op een festival al genoeg. Overigens gebruikt Flexican wel vaak een filter op belangrijke stukken in nummers. Leuk om te horen hoe het publiek meezingt, maar na zoveel keer verliest het zijn impact echt grandioos. De platenkeuze was ook wel matig in de zin van iets nieuws of gewaagds brengen. De timing was soms ook gewoon verkeerd en dit hielp niet echt om mensen aan het dansen te houden.
 
CONCLUSIE
Het geeft niet echt de indruk op te bouwen qua muziek. Soms piekt het, maar dan kakt het alweer snel in. Mensen staan letterlijk ingedeeld in vakken en iedereen meekrijgen lukt eigenlijk amper. Er is echter bar weinig gedaan om dit toch te compenseren. Noch door MC Sef, noch door Flexican.
 
CIJFER
5