Paaspop 2013: Headbangers verenigen zich een laatste maal voor Death Angel

San Fansisco metalheads komen eieren zoeken in Schijndel

Roy Verhaegh ,

Er is maar één band die zo gek is om speciaal voor één optreden naar Nederland te komen en dat is Death Angel. Dat deden ze bij Distortion Fest in december en dat doen ze wederom op Paaspop. Volgende week duiken ze de studio in voor de opnames van hun nieuwe cd en omdat ze zo'n speciale band met Nederland hebben, willen ze nog een keer inspiratie op doen.

CONCERT
Death Angel, Phoenix, zondag 31 maart 2013

MUZIEK
Gisteravond was er Testament en in dezelfde lijn maakt Death Angel traditionele thrash metal zoals dat uit de jaren '80 stamt. Om precies te zijn 1987 en sinds die tijd hebben ze  een speciale band met Nederland opgebouwd.

PLUS
Wat Death Angel doet, doet Death Angel goed. Ze zijn speciaal voor de gelegenheid deze kant op gekomen en stellen iedere metalfan tevreden door een mix van oud en nieuw werk te spelen. De nadruk ligt iets meer op het laatste album 'Relentless Retribution' uit 2010, dus ondertussen wordt het wel tijd voor nieuw werk. Desondanks is er geen vorm van automatische piloot te bespeuren. Ze zijn nog net zo energiek als menig jongere band op dit festival.

MIN
Hoewel ze niet op de automatische piloot spelen, is het ook niet meer dan dat. Verwacht niks revolutionairs of iets nieuws onder de zon. Gezien het feit dat ze volgende week hun nieuwe album op gaan nemen, was het dus wel leuk geweest als ze even een nieuw nummer hadden laten horen. Deze set laten ze ondertussen al ruim drie jaar horen.

CONCLUSIE
Death Angel kan het niveau van Testament niet evenaren en is toe aan een nieuw album. Publieksreactie is kalm, headbangend weliswaar, maar niet meer dan dat.

CIJFER
7