Paaspop 2013: DeWolff is zelfs met jetlag niet te temmen

48 uur wakker maar nog steeds ready to rock

Thijs Portz ,

“Toch wel fijn om weer thuis te zijn”, verzucht zanger/gitarist Pablo van de Poel tijdens het optreden van zijn band. DeWolff, Nederlands jongste en beste retrorock-trio, komt bijna letterlijk van Australië naar Schijndel gevlogen om daar de zondag op het Jack Daniels Stage af te sluiten. Na een tour down under is Paaspop aan de beurt. En dat zal het weten ook. De afgeladen tent krijgt een uur lang een masterclass seventies rock van een ontketend drietal voorgeschoteld.

CONCERT
DeWolff, Jack Daniels Stage, zondag 31 maart.
 
MUZIEK
‘Beter goed gejat dan slecht bedacht’ luidt de bedenkelijke tegeltjeswijsheid. DeWolff neemt de beste ingrediënten uit de sixties en de seventies en vertaalt die op meesterlijke wijze naar de 21e eeuw. Dat doen de jongens met lang uitgesponnen nummers waarin de drie muzikanten uitgebreid de gelegenheid krijgen hun virtuositeit te etaleren.
 
PLUS
DeWolff heeft alles wat een band op het podium nodig heeft. Het trio is, ondanks de lange vliegreis en het gebrek aan slaap, energiek en speelt alle haringen uit de tent. De epische riffs vliegen het naar adem happende publiek om de oren en de geweldige breaks en tempowisselingen volgen elkaar in moordend tempo op. Waar de echte oude rockers zich vaak verloren in ellenlange, saaie jams, weet DeWolff de aandacht voortdurend vast te houden. De muzikaliteit van het jonge rocktrio is simpelweg jaloersmakend: de band komt zelfs weg met een lange drumsolo, toch het lelijke eendje van de rock.
 
MIN
Het overhemd van drummer Luka van de Poel?
 
CONCLUSIE
DeWolff verkeert in bloedvorm en geeft een verbijsterend goed optreden. Rauw, hard, virtuoos, scherp. De band straalt, is aimabel en beleeft in Schijndel zijn finest hour. Op slechte momenten of gemiste noten is het trio niet te betrappen. DeWolff is gelouterd en weet Schijndel met zijn enorme vakmanschap op de valreep nog een keer in vuur en vlam te zetten. Een betere afsluiter is niet denkbaar.
 
CIJFER

9,5