Paaspop 2013: De Kraaien rocken platvloers

Haags carnaval laat Roxy beven

Sebastiaan Coolen ,

'Paaspoppie gaan we het slopen??'. De missie van De Kraaien is duidelijk. Als eerste act de uitpuilende Roxy uit zijn voegen te laten barsten. Met als recept Haagse humor, bombastische beats, grove teksten en aanstekelijke refreintjes.

CONCERT
De Kraaien, Roxy, vrijdag 29 maart 2013

MUZIEK
Haagse hiphop met een flinke dosis humor en bekend van de hit "Ik Vind Je Lekker".

PLUS
Den Haag heeft altijd een aparte positie ingenomen binnen de hiphopscene. Als er al een act boven kwam drijven uit de Hofstad dan was dit altijd met een dikke, vette knipoog. Niet te serieus en recht voor zijn raap.  Zo was dit in het verleden met Duh Regah Buigahs en meer recent nog met Haagse Mark. Ook De Kraaien zette die traditie voort. Al mogen ze wel  beduidend succesvoller worden genoemd dan hun illustere voorgangers. Anno 2013 is Nederland na de reallife soap Oh oh Cherso wel klaar voor meer Haagse absurditeit. Hoewel De Kraaien al een aantal jaar actief zijn mag dit hun doorbraak worden genoemd. Met carnavaleske toestanden en bombastische beats zorgen de mannen voor een uitstekende sfeer. De vele verklede en jeugdige aanwezigen springen enthousiast mee op de tonen van "Leggende Gelde", "Klopper Jan Klop", "Olifant" en "Ekstertje, Ekstertje".

MIN
Doordat de show tegen het einde in kracht afneemt gooien de Kraaien er voor de tweede maal hun hit "Ik Vind Je Lekker" tegen aan. Een drie kwartier boeiende show is nog niet compleet aan de mannen besteed.

CONCLUSIE
Voor scherpe punchlines en diepzinnige teksten hoef je niet bij De Kraaien te zijn. De tekst 'Als je pa je ma niet had genaaid' spreekt wat dat betreft voor zich. Een goed feestje bouwen is de Hagenezen echter wel toevertrouwd. Dat kunnen de aanwezigen in de Roxy beamen.

CIJFER

7,5