Paaspop 2013: Oordoppen in bij oorverdovend Black Rebel Motorcycle Club

Amerikaanse rockgroep zet een strakke maar achterlijk harde show neer

Clemens Lambermont ,

De rockers van Black Rebel Motorcycle Club (vanaf nu BRMC) blijven liever onherkenbaar in de Phoenix stage. Weinig belichting, leren jacks en capuchons. Meer hebben de heren van BRMC deze avond niet nodig als begeleiding van hun oorverdovende sound.

Concert
Black Rebel Motorcycle Club, Phoenix, zondag 31 maart.

Muziek
Garagerock met veel 70’s en stoner-invloeden. Dit alles wordt vervolgens gemengd met een mellow, bluesy sound. In combinatie met een dito uitstraling verandert de band in een paar schaduwen die samen een shitload aan herrie produceren.

Plus
Nieuwe single Let The Day Begin beukt er lekker in, maar maakt niet echt veel indruk. Pas zodra fan's favorites als Beat The Devil’s Tattoo en Whatever Happened To My Rock n’Roll klinken, stroomt het vol voor het podium en is het tijd om te headbangen. En dat wordt volop gedaan. De nummers volgen elkaar in vlot tempo op zonder al teveel talk. Een simpel ‘thank you’ en ‘how you doing?’ zijn eigenlijk het enige wat uit de schimmen op het podium komt. Niet dat dit een moment stoort. Wat de band mist aan uitbundige uitstraling maken ze goed met aanstekelijke rocksongs uit hun oude repetoire.

Min
Het trommelvlies slopende geluid. Echt alles staat ontzettend hard waardoor de muziek af en toe in een soort brij verandert. Ook de veelvuldig voorkomende feedback wordt hierdoor snel irritant. Verder speelt de groep alles precies zoals het op de albums klinkt en wijkt daar ook niet vanaf. Een knappe prestatie, maar iets meer emotie en creativiteit is wel wat hier en daar mist.

Conclusie
Een strakke, maar ontzettend harde show. Alle favorieten komen voorbij en worden op een strakke, no nonsense manier gebracht. Alleen jammer dat het harde geluid hier en daar de ervaring verpest.

Cijfer
7.5