Paaspop 2013: Beth Hart te vermoeid als afsluiter

Hartverwarmende zangerers ontdooit niet

Roy Verhaegh ,

Vele acts hebben dit weekend een poging gedaan tot het sneller laten stromen van het bloed, om zo de bezoekers enigszins te verwarmen. Voor één artieste in het bijzonder zou dat een koud kunstje moeten zijn, want het hart verwarmen kan ze als geen ander. Beth Hart geeft een intiem optreden voor het laatste beetje Paaspoppers.

CONCERT
Beth Hart, Apollo, zondag 31 maart 2013
 
MUZIEK
Een poppy variant van bluesrock, waarbij ze rockt als de beste, maar ook met gemak de gevoelige snaren raakt. Ups en downs in het leven zijn haar ding en al dat gevoel geeft ze met haar stem een geluid.
 
PLUS
Beth Hart is geen muzikante die je ongeroerd kan laten. Al ben je niet bekend met het materiaal, dan hoef je maar te luisteren. Ze maakt je er wel bekend mee. Ze is op haar breekbaarst als ze zichzelf op piano begeleidt, bijvoorbeeld tijdens ‘L.A. Song’. Het publiek wordt daarnaast getrakteerd op nummers als ‘Better Man’, ‘Thru The Window Of My Mind’ en de gospel-achtige ‘Spirit Of God’. Kortom, een sterke set, dat heeft ze in de pocket. Wie dichtbij staat, wordt er gewoonweg in meegezogen. 

MIN

Iedereen is moe. Beth, band, maar ook het publiek. Het is jammer genoeg deze vermoeidheid die de pit uit dit poesje haalt. De pit die haar shows altijd zo heerlijk energiek maakt. Dat komt nu niet helemaal over. Daarnaast levert haar begeleidingsband een routineklusje af. De Apollo is amper voor een kwart gevuld. Dat is jammer, want daardoor komt Hart niet tot haar recht. De leegte in de tent is te groot, waardoor er toch een deel van de intimiteit verloren gaat. Intimiteit is haar sterkste kant, want voor je het weet betrap je er zelf op dat je exact hetzelfde voelt als waar ze over zingt. Dat is wat haar shows in de kleinere concertzalen ook zo goed maken. Ze hoeft dan niet zo zeer te worstelen met het bereik, maar kan zo des te meer kracht in haar stem leggen. Die power mist vanavond.

 
CONCLUSIE
Beth Hart moet het hebben van de kleinere zalen, want een grote, bijna lege Apollo-tent trekt ze niet. Zeker niet laat op de avond, als iedereen de kou ondertussen wel beu is en de weg naar huis verkiest.
Eerder op de dag optreden had haar meer goed gedaan, want dan was ze zelf in ieder geval een stuk energieker. Hoe dan ook, zelfs een Beth Hart op halve kracht is nog een ruime voldoende. Haar uithalen blijven fenomenaal en eigenlijk op zich al de moeite waard.

CIJFER
6,5