Fotoverslag Club 3voor12/Eindhoven met Woody sings Woody, Kadinski en De Nuance

Primeur van hiphop-act als afsluiter goed bevallen

Redactie 3voor12/Eindhoven ,

Driemaal per jaar organiseert 3voor12/Eindhoven een showcase met Eindhovense bands in de Effenaar. Op 11 oktober 2013 vond de laatste editie van 2013 plaats, met singer-songwriter Woody die zijn Woody Guthrie-serie voor het eerst live bracht, groovy popformatie Kadinski die zijn eerste optreden in Eindhoven en omgeving gaf en hiphop-act De Nuance die zijn EP-tweeluik officieel presenteerde. De Nuance had daarmee een primeur, want nog nooit eerder stond een hiphop-formatie op het affiche, laat staan als afsluiter. Hoe de avond eruitzag, is te zien in dit fotoverslag.

Woody sings Woody

Om 21.00 uur is de aftrap van de avond aan Woody Veneman. De Eindhovense singer-songwriter speelt liedjes uit zijn Woody sings Woody-reeks, die tot aan dat moment alleen op YouTube te bewonderen zijn. Zijn versies, allemaal voorzien van een clipje, zijn eigenlijk enkel en alleen voor YouTube bedoeld liet hij eerder weten, maar voor de clubavond van 3voor12/Eindhoven wilt hij graag een uitzondering maken en toch een keer op het podium klimmen. Hij speelt de liedjes, net als Guthrie, in zijn eentje. Met alleen een gitaar. ‘This Land Is Your Land’, ‘Do Re Mi’ en ‘All You Fascists’ zijn enkele liedjes die voorbij komen. En de clipjes? Die heeft hij meegenomen en zijn gedurende het hele optreden te zien op de achtergrond.

Kadinski

Zoals zo vaak is ook deze avond weer een behoorlijke muzikale achtbaan: van de verhalende folk van Woody sings Woody gaat het naar de groovy en catchy pop van Kadinski. De Helmondse band heeft nog maar een paar optredens in deze vorm achter de rug, maar laat duidelijk zien helemaal klaar te zijn voor de aankomende minitour. Naast de liedjes van debuut-EP ‘Marvin Gaye’, waarvan de release vanavond is aangekondigd, speelt de band ook nog een liedje van Hangover Sunday, de voorloper van Kadinski: ‘Fire’. Het bandgeluid is soms bijna van stadionachtige proporties en zorgt voor de nodige, goed dansbare, bombast in de Effenaar. 

De Nuance

Afsluiter De Nuance begint a capella, maar vanaf het moment dat de beat erin klapt, gaat het in één ruk (flow?) door naar het eind. Zo’n beetje alle nummers van de twee EP’s ‘Tweede Viool’ en ‘Derde Bedrijf’ komen voorbij en natuurlijk laat de act even weten dat ze vanavond te koop zijn op cd en vinyl. De wisselwerking tussen producer Royal with Cheese, die niet alleen producer is, maar ook de nodige lyrics voor zijn rekening neemt, en rapper Marco Martens is fascinerend om te zien. De energie van de twee mannen slaat over op het publiek, dat zelfs nog wordt getrakteerd op een freestyle geënt op de antwoorden die Martens krijgt als hij vraagt wat zij voor de kost doet. Hiphop op Club 3voor12/Eindhoven, waar rock normaal de boventoon voert: het was even spannend hoe het zou uitpakken, maar de ruim 110 bezoekers hebben laten merken dat het niet bij die ene keer hoeft te blijven. In januari is er weer een nieuwe editie van Club 3voor12/Eindhoven, graag tot dan!