Stadstroubadour Dylan Adrian opener Club 3voor12/Eindhoven in extremis Stadstroubadour Dylan Adrian opener Club 3voor12/Eindhoven in extremis

Eerder al ZES en Glasses & Mustaches aangekondigd voor showcase in Effenaar

, Redactie 3voor12/Eindhoven

Stadstroubadour Dylan Adrian opener Club 3voor12/Eindhoven in extremis

Eerder al ZES en Glasses & Mustaches aangekondigd voor showcase in Effenaar

Redactie 3voor12/Eindhoven ,

Afgelopen weken zijn de eerste twee namen van Club 3voor12/Eindhoven bekendgemaakt: ZES en Glasses & Mustaches. Dat is respectievelijk post-dubstep en poppunk. Het is geen combinatie, maar op een showcase kan dat. Het gaat er om dat het Eindhovens talent gehoord wordt. En om het nog bonter te maken, zet de organisatie van Club 3voor12/Eindhoven er nog een singer-songwriter, die louter traditionals vertolkt, voor. Het wordt een clubavond in extremis, een muzikale achtbaan. Vaste bezoekers van Club 3voor12/Eindhoven schrikken daar niet zo van, anderen moeten zich wellicht even heel flexibel opstellen. Maar bijzonder wordt het.

Met de aankondiging van ZES als headliner van Club 3voor12/Eindhoven werd al snel duidelijk dat dit een andere clubavond zou worden dan gebruikelijk. Geen nadruk op gitaren, maar - op zijn minst in het slotakkoord - op elektronica. Nog nooit eerder werd een dj/producer geboekt, maar wat geeft ZES met zijn fantastische debuutalbum en beloftevolle deal bij Fog Mountain Records een goede reden om hem de eerste te laten zijn. Met de boeking van poppunk-band Glasses & Mustaches is de tweede onconventionele boeking een feit, want ook dat genre is nog nooit eerder vertolkt op de showcase van 3voor12/Eindhoven.

Nee dan Dylan Adrian, de singer-songwriter die eigenlijk gewoon liedjes van anderen speelt. Coverbands zijn niet welkom op Club 3voor12/Eindhoven, maar een knappe die ook maar één liedje van Adrian herkent. Dat valt dus nog niet eens echt een uitzondering te noemen. Niet alleen omdat het nummers zijn die vandaag de dag nergens meer te horen zijn, maar ook door de interpretatie die Adrian eraan geeft. De multi-instrumentalist, die afstudeerde als drummer, maar solo optreedt als zanger/gitarist, speelt traditionals van onder andere Townes van Zandt, JJ Cale en heel veel andere blues/americana-artiesten die geen generatiegenoot van hem vermoedelijk kent. Adrian, zoon van Ad van Meurs, heeft muziek met de paplepel ingegoten gekregen en dat is aan alles te zien. Zijn gitaartechniek is fraai, zijn zang oprecht en bezield.

Dylan Adrian speelt graag in de bruine kroeg, maar stond ook al eens in het Muziekgebouw, en onlangs nog in de Studentenkapel, als voorprogramma van de EP-presentatie van voormalige clubavond-act James Wood. Daar kreeg de redactie hem in het vizier, maar overtuigen deed hij in café Kraaij en Balder waar hij enkele weken geleden een bijzonder meeslepende set speelde. Hij begon solo, maar eindigde met pa en ma op het podium ‘als familiebedrijf’. Adrian speelt in verschillende samenstellingen. Zo treedt hij ook graag op als duo met Fabian, gewoon als Dylan & Fabian. Voor zijn show op Club 3voor12/Eindhoven heeft hij een vrijbrief gekregen. Hij gaat nadenken hoe hij zijn songs gaat brengen, maar belooft in ieder geval de set die hij speelde in Kraaij en Balder terug te laten horen. Komt dat zien 7 juni en wees op tijd, om deze talentvolle stadstroubadour aan het werk te zien.

Club 3voor12/Eindhoven met ZES, Glasses & Mustaches en Dylan Adrian vindt plaats op 7 juni 2013. Aanvang: 20.30 uur. Kaarten kosten €5,- en zijn te koop via de kassa van de Effenaar en Ticketmaster

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven