Poppunk-band Glasses & Mustaches op Club 3voor12/Eindhoven 2013/2 Poppunk-band Glasses & Mustaches op Club 3voor12/Eindhoven 2013/2

Eerder ZES al aangekondigd als headliner van showcase in Effenaar

, Redactie 3voor12/Eindhoven

Poppunk-band Glasses & Mustaches op Club 3voor12/Eindhoven 2013/2

Eerder ZES al aangekondigd als headliner van showcase in Effenaar

Redactie 3voor12/Eindhoven ,

Op 7 juni vindt de tweede Club 3voor12/Eindhoven van 2013 plaats. 3voor12/Eindhoven zal dan opnieuw drie Eindhovense bands presenteren aan het Eindhovens publiek, traditiegetrouw op het hoofdpodium van Eindhoven: de Effenaar. De eerste naam van de showcase is enkele maanden geleden al bekendgemaakt: ZES. De DIY’er maakt dromerige elektronica met sterke post-dubstep-invloeden. Zoals zo vaak tijdens Club 3voor12/Eindhoven, wordt ook nu weer de nodige variatie geboden. Uiteindelijk zou er zelfs gesproken kunnen worden van een clubavond in extremis. De derde naam volgt komende week, nu even alle aandacht voor de tweede bevestiging: poppunk-band Glasses & Mustaches. Ze hebben al in het voorprogramma gestaan van Destine, Only Seven Left en The Toy Dolls, maar zijn waarschijnlijk toch nog onbekend in Eindhoven? Gaan we iets aan veranderen!

Het zou goed kunnen dat de fanbase van Glasses & Mustaches nu nog voornamelijk buiten Eindhoven ligt. De band heeft namelijk sterke roots in de Achterhoek. Studies en vriendinnetjes brachten enkele bandleden echter al snel naar Eindhoven, nu officieel hun standplaats volgens hun website. En dan komt een band al snel in het vizier van 3voor12/Eindhoven, dat de lokale muziekscene op de voet volgt. Glasses & Mustaches bestaat al sinds 2011, maar bracht onlangs pas hun tweede EP ‘To Smithereens’ uit, waarop de invloeden van voorbeelden Relient K, Bayside en Blink 182 duidelijk te horen zijn.

De nieuwste EP werd nog wel gepresenteerd in het Oosten van het land, maar daarna gingen de jongens snel verder op tour. Eerst in het buitenland en daarna in eigen land. Met shows in The Rambler en de Effenaar (support Attack! Attack!) is de band hard aan het werk ook in nieuwe thuishaven Eindhoven aardig wat bekendheid te krijgen, en vooral om veel feestjes te vieren met de mensen hier, maar een echte voorstelronde van de band zal pas plaatsvinden op 7 juni in de Effenaar, tijdens Club 3voor12/Eindhoven. Verwacht ook binnenkort een uitgebreidere kennismaking met de band via onze site. Glasses & Mustaches staat er om bekend live heel energiek te zijn en graag de boel af te breken, maar kan ook bijzonder geestig uit hoek om komen. Snel meer over deze revelatie! Bekijk tot dan de videoclip van ‘Argument’, de laatste single, of luister naar de rest van de EP via de website van Glasses & Mustaches.    

Club 3voor12/Eindhoven 2013/2 vindt plaats op 7 juni 2013 in de Effenaar. Aanvang: 21.00 uur. De voorverkoop is inmiddels gestart. Kaarten zijn te koop via de kassa van de Effenaar en via Ticketmaster en kosten €5,- per stuk.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven