Fotoblog ZES: productietools Fotoblog ZES: productietools

Mysterieuze headliner Club 3voor12/Eindhoven laat wat van zichzelf zien

, ZES en Patric Muris

Fotoblog ZES: productietools

Mysterieuze headliner Club 3voor12/Eindhoven laat wat van zichzelf zien

ZES en Patric Muris ,

Op 7 juni geeft hij zijn eerste optreden in Eindhoven: DJ, producer en muzikant ZES. Op Club 3voor12/Eindhoven in de Effenaar zal hij een show van ongeveer een uur geven in zijn thuisstad, in navolging van optredens in Antwerpen en Amsterdam. Zijn tweede album, dat uitgebracht zal worden bij Fog Mountain Records, kan ieder moment uitkomen. Het is een kwestie van puntjes op de i. In een aantal fotoblogs op de site van 3voor12/Eindhoven laat hij zien hoe zijn muziek tot stand komt. In aflevering één: de productietools. Waar kan ZES echt niet zonder als hij zijn dromerige elektronica maakt?

Met deze foto geeft ZES een inzicht in wat hij gebruikt, fysiek al dan niet emotioneel, om zijn muziek te produceren. Voor ZES is muziek niet altijd het resultaat van van tevoren bedachte riffs, melodieën en ander geluid, het kan ook tot stand komen door de combinatie van abstractere factoren. ZES geeft uitleg bij een aantal voorwerpen op deze afbeelding: wat is de waarde ervan voor hem en wanneer kan hij echt niet zonder? Een enigma zal hij wel altijd blijven, maar zo wordt er toch iets prijsgegeven van de mysterieuze afsluiter van de eerstvolgende clubavond die geldt als een grote belofte.

1. Gitaar
Mijn gitaar staat nooit in een standaard stemming gestemd; elk liedje dat ik schrijf, krijgt zijn eigen lading mede door de manier waarop ik mijn gitaar stem. Enorm veel elementen in mijn muziek zijn, ondanks dat je het misschien amper als een gitaargeluid zou kunnen herkennen, met mijn gitaar gemaakt.
 
2. KORG Nanokey2
Deze mini-toetsenpad gebruik ik voor het spelen met mijn home-made samples. Als ik bijvoorbeeld geluiden opneem met de microfoon in mijn computer of telefoon, kan ik deze daarna in een sampler gebruiken als (percussie)instrument. Hiermee kun je onverwachts veel meer met geluiden die je opneemt dan dat je in eerste instantie denkt.

3. Glenfiddich 12
Als ik door de nacht heen aan het produceren ben, kan ik af en toe wel een hartverwarmertje gebruiken. Het gebruiken van emoties en deze abstraheren tot een hoorbare vorm vraagt namelijk vaak veel inspanning.

4. Foto's
Momentopnamen uit mijn leven zijn een erg belangrijke factor in het maken van mijn muziek. Al deze gebeurtenissen hebben bijgedragen aan de persoon die ik nu ben, de persoon die nu ZES is. 
 

3voor12/Eindhoven gaat binnenkort op bezoek bij ZES voor een vervolg van het fotoblog, dan vanuit zijn studio. 7 juni 2013 staat ZES op Club 3voor12/Eindhoven in de Effenaar, samen met Glasses & Mustaches en een derde, nog aan te kondigen, act. De voorverkoop is inmiddels gestart.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven