Eerste Eindhovense show Trip to Dover sinds jaren Eerste Eindhovense show Trip to Dover sinds jaren

Alternatieve-electro rockband 24 mei gratis in de Altstadt

, Rob de Vries

Eerste Eindhovense show Trip to Dover sinds jaren

Alternatieve-electro rockband 24 mei gratis in de Altstadt

Rob de Vries ,

De deels Eindhovense alt-electro rockband keert terug op Nederlandse bodem. Na overzeese avonturen en een tour door Engeland en de Verenigde Staten is de band nu klaar om ook eigen land te veroveren. Of heroveren. Selectie voor de Popronde-tour dit najaar is binnen, maar eerder al is de band op verschillende plaatsen in de regio te bewonderen. Vrijdag te beginnen in Eindhoven.

Trip to Dover verruilt een aantal jaren geleden de bekende Brabantse roots om het avontuur in het Verenigd Koninkrijk te zoeken. Met hun letterlijke 'trip to Dover' laten ze de zekerheden van hun omgeving achter zich en trekken ze een onbekende toekomst in. Vanuit Brighton brengt de band twee EP's uit in eigen beheer. Met een totaal verschillende muzikale achtergrond is het vaak zoeken naar een compromis, in plaats daarvan besluit Trip to Dover op zoek te gaan naar iets nieuws, iets unieks. Het resultaat is een combinatie van Foo Fighters-gitaren met een Roxette-stem met daaroverheen een 80's synthpopsausje. 

De stap naar het buitenland blijkt een verstandige. De band doet veel tourervaring op en was al op honderden buitenlandse podia te zien. 2013 moet het jaar worden voor Trip to Dover, en het begin is in elk geval veelbelovend. Nadat hun video voor 'Be Juliet' eerder te zien was op Amerikaanse tv speelt de band de komende weken op festivals door heel Europa. Ze zijn geselecteerd voor de Popronde en bovendien brengt de band deze maand een CD uit in Nederland: Vegas & Berlin. “Het uitbrengen van onze CD wilden we vieren met een aantal mooie Nederlandse shows. Dat is ook gelukt, alleen hebben we er toch een hoop buitenlandse optredens bijgeboekt!” De band speelde namelijk voorafgaand aan het optreden in de Altstadt op 24 mei ook al een aantal shows in het buitenland, onder meer in Leeds en Sheffield.

Ondanks het uitbrengen van hun CD geeft de band aan vooral een echte live band te zijn. Niet voor niets kochten ze al een tourbus nog voordat hun eerste show geboekt was. Ze wilden hoe dan ook spelen en veel touren. 

Trip to Dover is vrijdag 24 mei live te zien in Café Altstadt vanaf 20.00 uur. Daarnaast spelen ze een dag later in De Kroeg, in Geldrop en op zondag 26 mei kun je ze nog zien in OJC Jonosh in Asten. Het album is verkrijgbaar bij deze shows en onder meer te vinden op i-Tunes en Bandcamp.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven