Kensington speelt Effenaar plat met hitfestijn Kensington speelt Effenaar plat met hitfestijn

Support Willow imponeert met sterke liedjes en ontwapenende presentatie

, Tekst: Rob de Vries / Fotografie: Biance Stommel

Kensington speelt Effenaar plat met hitfestijn

Support Willow imponeert met sterke liedjes en ontwapenende presentatie

Tekst: Rob de Vries / Fotografie: Biance Stommel ,

Het succesverhaal van Kensington duurt maar voort. Met inmiddels twee albums op de teller, reist het viertal langs louter uitverkochte zalen en met een boeking voor Pinkpop op zak lijkt ook het festivalseizoen een droom te worden voor de Utrechtse band. De Effenaar programmeert de band aanvankelijk in de kleine zaal maar door het snelle uitverkopen daarvan wordt het concert met succes verplaatst naar de grote zaal, die ook ruim van tevoren uitverkocht is.

Willow

Als opener van de avond staat het Belgische Willow op het programma. Dit energieke zestal won al in 2010 de publieksprijs van Humo’s prestigieuze Rock Rally. De Belgen vonden het echter nodig te blijven schaven aan hun sound en leverden met veel geduld pas in 2012 hun album ‘We The Young’ af. De band, die vooral gedragen wordt door de enthousiaste zanger Pieter-Jan van den Troost, schrijft liedjes gestoeld op een sterk eighties geluid. De kleine zanger heeft een dijk van een stem en imponeert vanavond in een volle Effenaar. Sterke nummers als ‘Gold’ en ‘Inner City’ weten ook in een wat rumoerige grote zaal te overtuigen, de avond heeft zijn kickstart gehad.

Kensington

Het wachten op hoofdact Kensington wordt direct beloond als de band opener ‘Go Down’ er lekker hard in knalt. De Utrechters barsten van de adrenaline en dat heeft in het begin zijn uitwerking op zanger Eloi Youssef, zijn stem komt soms wat iel over. Misschien ligt dat aan de zenuwen tijdens het begin van de show: de imposante grote zaal van de Effenaar is de grootste die Kensington ooit als headliner bespeelde.

Kensington is een grote band geworden en heeft bij de eerste nummers wat moeite om de zaal in te pakken. Het publiek in de Effenaar blijkt kritisch en een deel ervan zal wellicht alleen de hits kennen die regelmatig op 3FM voorbij komen. Bovendien zijn er een hoop ouders met hun tienerdochters meegekomen. De meisjes staan vooraan in de hoop oogcontact te kunnen maken met hun helden, papa en mama kijken vanaf een afstandje toe. Wanneer echter ‘Don’t Look Back’ als derde nummer van de avond wordt ingezet, kunnen ook papa en mama niet meer helemaal stil blijven staan.

Het is verbazingwekkend om te zien hoe gemakkelijk de zaal uiteindelijk los gaat op de vele hits die Kensington met albums ‘Borders’ en het in 2012 uitgekomen ‘Vultures’ inmiddels op zijn naam heeft staan. De show kent een enorm hoog tempo en ook de meezingcover ‘Keep Your Head Up’ van Ben Howard mist zijn uitwerking niet. Een van de hoogtepunten vormt het wat rustigere ‘Ghosts’. De zaal baadt in een licht van telefoondisplays, wat voor een plechtige sfeer zorgt. Het nummer, dat als ballad begint en uitmondt in een song met stadionachtige allure, krijgt de Effenaar uiteindelijk volledig op de knieën.

Wanneer singles als ‘No Way Out’, ‘Let Go’ en ‘Home Again’ al in de reguliere set voorbij zijn gekomen, rijst de vraag of de band nog wel materiaal overheeft voor een toegift. Het antwoord is een volmondig ja! Met ‘We Are The Young’ en ‘The Heart Of It’ laat Kensington de zaal nog één keer uit volle borst meebrullen. Het epische 'Kilimanjaro' vormt de uiteindelijke afsluiter van de avond. 

De mannen van Kensington en het Eindhovense publiek hebben vanavond een fantastische avond beleefd. Met regelmaat geeft de band aan dat het “de tofste show” is die ze ooit speelden, je zou het nog gaan geloven ook. Het spelplezier spat er in ieder geval vanaf bij dit viertal. Krap twee jaar geleden speelden ze de kleine zaal van de Effenaar nog plat, vanavond blijkt ook de grote zaal een makkelijke prooi voor de Utrechters.

Gezien: Kensington en Willow, op 22 maart 2013, in de Effenaar.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven