Stukafest Eindhoven komt met outdoor-variant: Stutufest

Eerste editie buitenfestival met bands en theater

Rob de Vries ,

Door het grote succes van de Eindhovense variant van het Studenten(kamer)festival eerder dit jaar, heeft de organisatie besloten een buitenvariant op poten te zetten. Anders dan tijdens het Stukafest vindt dit evenement niet plaats in een studentenkamer, maar ergens in een tuin van Eindhoven, vandaar Stutufest: Studenten Tuin Festival.

Net als Stukafest zal ook Stutufest multidisciplinair van aard zijn, zij het stukken kleiner in opzet: The 101’s en Throat Wobbler Mangrove verzorgen het muziekprogramma en zullen beiden een akoestische set ten gehore brengen. Daarnaast is er theater van De Blonde Jongens en Tim. The 101’s, die al speelden op Groezrock en Festyland, zullen een uitgeklede variant brengen van hun normaal gesproken stevige melodische punkrock. De tweede band zal zich wat meer thuis voelen in de akoestische set. Throat Wobbler Mangrove is een Nederlandse band die muziek maakt gestoeld op Ierse Folk leest. Theatergezelschap De Blonde Jongens en Tim combineren muziek met theater, met de nadruk op theater.

De eerste editie van het Stutufest zal plaats vinden op 28 juni 2013. Kaarten zijn gratis, mits een mail wordt gestuurd naar eindhoven@stukafest.nl, wat een plek op de gastenlijst oplevert. In reactie op de aanmelding wordt de locatie bekendgemaakt. Het evenement hanteert het ‘bring your own booze’ (B.Y.O.B.) principe, wat zoveel wil zeggen als dat bezoekers eigen drinken mogen meenemen.