Hillbilly-sferen op Cajun Moon festival bij PopEi Hillbilly-sferen op Cajun Moon festival bij PopEi

Voor liefhebbers van roots en de Amerikaanse keuken

, Paul Knippenberg

Hillbilly-sferen op Cajun Moon festival bij PopEi

Voor liefhebbers van roots en de Amerikaanse keuken

Paul Knippenberg ,

Met enige regelmaat organiseert de Eindhovense band Mississippi Delta Brothers samen met PopEi de Field Sessions; een soort jamsessie. Iedere editie wordt gewijd aan een verschillende variant binnen de Amerikaanse roots muziek. Zondag wordt het beproefde concept voor even losgelaten en zullen er volkomen verschillende bands en acts de podia bij PopEi bevolken. De artiesten hebben minimaal één dezelfde gemene deler: allen zijn beïnvloed door blues en roots muziek uit de - zuidelijke - Verenigde Staten. Deze uitgebreide zomereditie van de Field Sessions is tot ‘Cajun Moon’ festival gedoopt.

Aanstaande zondag zal tegenover thuisbasis PopEi een festivalterrein worden ingericht. Op twee podia zal een keur aan artiesten en muziekstijlen voorbij komen. Mississippi Delta Brothers, naast organisatoren ook een van de acts, werden onlangs door 3voor12/Eindhoven omschreven als “een band die zo uit de zuidelijke staten van de V.S. geplukt is. Andere bevestigde muzikanten zijn: Hoodoo Monks, Dylan Adrian & Fabian Cornelissen (onlangs nog te zien op Club 3voor12/Eindhoven in de Effenaar), The Campfire Collaboration en The Feliciano’s. Verwacht dus banjo’s, mandolines, wasborden, akoestische- en elektrische gitaren. Aan variatie in ieder geval geen gebrek. Een dansbare en feestelijke afsluiting zal door The Cosmic Carnival Express worden verzorgd.

Het Cajun Moon festival gaat niet alleen voor het muzikale aspect, het festival moet een totaalbeleving worden. De catering is dan ook geheel in stijl. En dat betekent ditmaal niet die klassieke edoch saaie Amerikaanse hamburger, maar een ‘American Food Buffet’ met onder andere fried chicken, jambalaya en andere Cajun-specialiteiten. De organisatie verloot bovendien een Jack Daniels BBQ onder alle bezoekers die een Jack Daniels gemixt met cola bestellen. Bij iedere bestelling wordt een lot vergeven en na het optreden van de laatste band wordt de enige echte Jack Daniels BBQ verloot.

Het Cajun Moon festival vindt plaats op 30 juni 2013, op het veld en terras voor PopEi. Rond de klok van drie start de eerste band. Toegang is gratis. Meer informatie is op Facebook en de website van PopEi te vinden.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven