De vijf Gouwe Lempkes van Dylan Adrian De vijf Gouwe Lempkes van Dylan Adrian

De vijf beste schijven volgens artiesten uit Eindhoven

, Dylan Adrian

De vijf Gouwe Lempkes van Dylan Adrian

De vijf beste schijven volgens artiesten uit Eindhoven

Dylan Adrian ,

Op 7 juni presenteert 3voor12/Eindhoven weer drie veelbelovende, Eindhovense acts in de Effenaar. Dylan Adrian, Glasses & Mustaches en ZES zullen optreden op de tweede editie in 2013 van Club 3voor12/Eindhoven, de showcase van 3voor12/Eindhoven. Traditiegetrouw wordt de spelende bands een bijna larger than life vraag gesteld. Of ze zichzelf even willen voorstellen aan de hand van hun vijf Gouwe Lempkes, ofwel hun vijf favoriete platen aller tijden. Standaard reactie is: “Dat is niet te doen!” Maar uiteindelijk komen ze er toch wel uit. Zo ook Dylan Adrian, de singer-songwriter die stokoude traditionals speelt. Hij verrast nogal met zijn voorkeur voor stoner...

Voorwoord: Als ik vijf Gouwe Lempkes zou moeten invullen die iedereen moet hebben, zou hier een totaal andere lijst staan. Dit zijn de albums waar ik persoonlijk het meeste mee heb.

Talk Talk - The Rainbow
Ik wil Andre Kemp (drummer, bandcoach RCI) niet teveel veren in z’n reet stoppen, maar op zijn advies heb ik wel een van de mooiste muzikale producties leren kennen. Commercieel totaal niet succesvol, maar wel uitgegroeid tot cultalbum door de tijd heen.
Het heeft mij een ander beeld gegeven hoe ik als drummer een song kan invullen. En niet vanwege het drumwerk maar puur vanwege de opbouw en dynamiek van de songs. Vooral het openingsnummer ‘The Rainbow’: keihard aanzetten en laat het je maar overkomen.

Masters of Reality - Flak ‘n’ Flight
Ik heb een zwak voor stonermuziek. En ik vind Queens of the Stone Age, wat overigens niet echt stoner is, een van de meest opwindende bands die er is.
Maar ik kies toch voor deze live-plaat van Masters of Reality met twee leden van Queens Of The Stone Age. Als je deze plaat luistert, is het net alsof de bandleden boos op elkaar zijn. Wie weet. Let maar eens op bij het nummer ‘The Blue Garden’. Je hoort verkeerde akkoorden, te vroeg ingezette riffs en refreintjes maar juist daardoor ontstaat er een lading op deze live-plaat die mijn passie voor harde muziek elke keer weer terughaalt.
 
Bert Jansch and John Renbourn - After The Dance
Ik hou van fingerpickin’ gitaarstijl. Al helemaal als ik samen met Fabian (gitarist) speel, krijg ik hetzelfde gevoel als dat ik bij dit album krijg. Het is gewoon een akoestische gitaar aanval. “Met zieke licks!”, zou Fabian zeggen. Ik hou niet zo van de zangstijl van Bert Jansch, dan ben ik meer van de Amerikaanse sound, maar gelukkig is de enige zanglijn en tekst op deze hele plaat maar één goed geplaatste Yeehaw! in het nummer ‘The Waltz’.
 
John Fullbright - From The Ground Up
Nadat John twee weken hier in Eindhoven bij mij thuis was tijdens zijn tour in Nederland, wist ik zeker dat ik niet alleen maar wilde drummen. Drummen is gewoon super vet maar het zingen en gitaar spelen voelde ineens als noodzakelijk aan, een totaal andere uitdagende muzikale wereld ging er voor mij open.
 
Op deze plaat staan totaal verschillende nummers met een paar van de best geschreven songteksten die ik ken. Zoals het nummer ‘Fat Man’ en ‘Satan & St.Paul’, maar ook heb ik een zwak voor country muziek en ‘Me Wanting You’ vind ik daarom ook prachtig. 
En iets wat de meeste muzikanten uit Oklahoma hebben, het uitzonderlijk gevoel voor dat hangende ritme in de muziek, net zoals JJ Cale en Ray Bonneville. Zelf noem ik het ‘het zandritme’. Misschien had deze wel op 1 moeten staan, maar ik zou van John zelf hem niet boven Townes Van Zandt mogen zetten.
 
Townes Van Zandt - Live At The Old Quarter, Houston, TX
Ik vind de meeste albums van Townes niet zo mooi vanwege de producties, maar live in zijn eentje ontstaat er een prachtig album. Naar mijn mening staan hier een paar van de mooiste liedjes ooit op, zoals ‘No Place To Fall’ en ‘Waitin’ Around To Die’.
 
Ik kan altijd weer even weg vluchten van de wereld als ik naar deze platen luister.

Dus neem deze 5 Gouwe Lempkes mee en vlucht!

Benieuwd hoe Dylan Adrian enkele klassiekers van Townes Van Zandt en andere singer-songwriters vertolkt en hoe zijn eigen liedjes klinken? Kom dan op 7 juni naar Club 3voor12/Eindhoven in de Effenaar, waar Dylan Adrian voor het eerst eigen werk zal spelen. Lees naast deze introductie aan de hand van favoriete albums ook het interview dat 3voor12/Eindhoven onlangs met Dylan Adrian had.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven