Fotoverslag Club 3voor12/Eindhoven met Dylan Adrian, Glasses & Mustaches en ZES

Tweede clubavond 2013 weer een van uitersten

Redactie 3voor12/Eindhoven ,

Club 3voor12/Eindhoven is een showcase waarop de leukste/beste/spannendste bands uit Eindhoven worden gepresenteerd door de Eindhovense tak van 3voor12. De nadruk ligt altijd op talent in de (alternatieve) muziekscene van Eindhoven. En als dat talent in genres van uitersten ligt, wordt het gewoon een clubavond in extremis genoemd. Men was dus gewaarschuwd en dat scheelde vermoedelijk nogal, want de bezoekers konden de, achtereenvolgens, traditionals (en voor het eerst eigen werk!) van Dylan Adrian, de poppunk van Glasses & Mustaches en de dromerige, maar soms ook dansbare, elektronische muziek van ZES prima behappen. De gehele avond in beeld.


Dylan Adrian opent de avond alleen, later komt er een tweede gitarist en een bassist bij. “Zo zijn we vanaf nu te boeken. Een bandnaam hebben we nog niet. Of ja, misschien gewoon Dylan Adrian.” Natuurlijk, 3voor12/Eindhoven presenteert de bands, maar de bands zelf mogen daar best een schepje bovenop doen. Glasses & Mustaches zijn in goede doen. De jongens zijn vrolijk – melig zelfs –, stuiteren over het podium en eisen publiekparticipatie. Enkele bakvisjes vooraan kennen het hele repertoire al, zo lijkt het. ZES bevestigt zijn status als Eindhovens enigma en treedt op achter een projectiedoek waar, door een visual artist, handgeschoten beelden op worden getoond. De visuals sluiten naadloos aan op de onverwachts dansbare set van ZES, waarop een stelletje vooraan de dans der verleiding uitvoert. Een mooi beeld. ZES speelt tijdens zijn eerste Eindhovense show een live-set (dus geen dj-set!) van bijna een uur en sluit af met een nummer waarop hij voor het eerst voluit zingt: ‘Love Will Take’, dat verschijnt op zijn binnenkort te releasen album.

3voor12/Eindhoven bedankt de bands en alle bezoekers die Club 3voor12/Eindhoven verkozen boven het terras en/of het concert van Guus Meeuwis. En graag tot ziens op 11 oktober, dan is er weer een nieuwe Club 3voor12/Eindhoven in de Effenaar.