Eindhovense muziekindustrie samengebracht op Music Meeting in PopEi

Eendaagse masterclass in alle disciplines van de muziekindustrie beleeft eerste editie

Paul Knippenberg ,

Fluimende rocksterren, succesvolle platenbazen en eigenzinnige boekers. Het merendeel van deze figuren uit de muziekindustrie is ooit klein begonnen. Op zaterdag 22 juni brengt PopEi vakbekwamen uit al deze disciplines binnen de popsector bij elkaar, met de toepasselijke naam Music Meeting. Een ideale dag voor iedereen die affiniteit heeft met, en ambitie heeft iets te bereiken binnen de muziekscene. Een goede mogelijkheid om te leren van kenners en professionals. En wellicht meteen een onuitwisbare indruk achter te laten.

Tijdens Music Meeting staat door het gehele PopEi-gebouw een veelvoud aan stands waar van alles te zien en te horen is over de muziekscene in de regio en ver daar buiten. Denk aan - lokale - evenementenorganisaties, aanbieders van oefenruimtes en bandcoaches. Ook zijn er heuse demopanels aanwezig waar bands hun muziek kunnen laten horen. Voor de zangers onder de bezoekers is er een stand over zangtechnieken en het omgaan met stemproblemen.

Ook aan de commerciële kant van het vak is gedacht. Informatie over bandpromotie, de onvermijdelijke administratie en het regelen van kekke merchandise voor je band is ook te vinden bij een van de vele stands.
De muziekindustrie draait natuurlijk niet alleen om muzikanten. Ben je van plan je eigen festival te beginnen? Ben je beginnend popfotograaf of schrijf je graag over muziek, ook voor deze takken van sport is er op 22 juni genoeg te zien en te doen op de Music Meeting.

Na de theorie zal de avond rockend worden besloten door optredens van twee Eindhovense bands. Grim Tim en The Dirty Denims zullen ter afsluiting de bezoekers muzikaal het goede voorbeeld geven.

Music Meeting vindt plaats op 22 juni 2013, van 12.00 uur tot 19.00 uur. Entree is gratis. Bij aanvang start het theoretische gedeelte, om 17.00 uur mogen de notitieblokken worden opgeborgen en zal het muzikale gedeelte starten. Meer informatie over de stands en het event is te vinden op de website van PopEi en het Facebook-event waar de afgelopen weken voortdurend nieuwe organisaties zijn bevestigd.