De Nuance live in 3voor12/Eindhoven Café De Nuance live in 3voor12/Eindhoven Café

Radioprogramma als evenement in café PopEi krijgt vervolg

, Patric Muris

De Nuance live in 3voor12/Eindhoven Café

Radioprogramma als evenement in café PopEi krijgt vervolg

Patric Muris ,

Op 10 april jl. zond 3voor12/Eindhoven voor het eerst in de historie het wekelijkse radioprogramma op locatie uit. 3voor12/Eindhoven Café was de naam van het evenement dat voor iedereen toegankelijk was. Het café van PopEi was de setting waarin radio werd gemaakt met livemuziek, publiek, geroezemoes en klinkende glazen. Het was gezellig in het café van PopEi en de uitzending was ook nog eens goed te volgen voor de luisteraars thuis, kortom: alle reden voor een vervolg. En dat komt er op 3 juli. Tijdens de eerste editie speelde singer-songwriter Ernest van Aaken een paar liedjes, op 3 juli komen rapper Marco Martens en producer Royal with Cheese optreden met hun nieuwe project De Nuance.

Op 3 juli krijgt de pilot van 3voor12/Eindhoven Café een vervolg. Opnieuw zal live vanuit het café van PopEi het wekelijkse twee uur durende radioprogramma worden gepresenteerd. En opnieuw is iedereen van harte welkom. 3voor12/Eindhoven Café maakt van een radioprogramma een evenement. Voor aanvang is er een mini-optreden van een Eindhovense artiest die in de uitzending ook nog een paar liedjes zal spelen. Vorige keer was dat Ernest van Aaken, op 3 juli zal De Nuance een optreden geven. En dat is een primeur, want De Nuance trad nog niet eerder op. “Dat wordt zwoegen”, laat Marco Martens weten die nog bezig is met het geven van een invulling aan zijn live-act. “Want je kan het wel met een dj doen, maar het is veel toffer om er dan ook echt een live-ding van te maken”, laat hij weten. Hoe dat er uit gaat zien, is op 3 juli te bewonderen. De Nuance bracht 5 juni een debuut-EP uit, met al veel gedraaide eerste single ‘Voor De Kost’ en zal in het najaar nog een vervolg releasen. Het tweeluik wordt dan ook gepresenteerd als vinylrelease. En daarover heeft Martens nieuws op 3 juli. Scoops zijn meer regel dan uitzondering in 3voor12/Eindhoven radio, op 3 juli zijn ze uit de eerste hand te horen.

Verder zal er niet veel veranderen aan het wekelijkse radioprogramma dat ook gewoon via de ether (94.0 FM) en de webplayer thuis te volgen zal zijn: het format wordt meegenomen naar het café in PopEi en zelfs de tijden van de uitzending zijn dezelfde. De Nuance is deze hele maand nog te horen op de Hollandse Nieuwe sampler op de Luisterpaal. Check ook de videoclip van de track en kom 3 juli langs bij 3voor12/Eindhoven Café voor het eerste optreden van de heetste nieuwe hiphop-act uit Eindhoven.

De tweede editie van 3voor12/Eindhoven Café vindt plaats op 3 juli 2013, van 20:00 – 00:00, met in de middelste twee uren de live-uitzending van 3voor12/Eindhoven radio. Entree: gratis.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven