D Deadly en Candybar Planet presenteren samen nieuw album in Evoluon D Deadly en Candybar Planet presenteren samen nieuw album in Evoluon

Denvis: “Het zou tijd worden dat daar eens iets wordt georganiseerd”

, Patric Muris

D Deadly en Candybar Planet presenteren samen nieuw album in Evoluon

Denvis: “Het zou tijd worden dat daar eens iets wordt georganiseerd”

Patric Muris ,

D Deadly, de nieuwe band van Dennis Grotenhuis, en Candybar Planet presenteren op 27 september hun nieuwe album in het Evoluon. Deadly Candy gaat het evenement heten waarop beide Eindhovense grootmachten hun nieuwe werk laten horen. Een bijzonder moment en dus moest er een bijzondere locatie komen. Het Evoluon, vooralsnog vooral voorbehouden aan zakelijke conferenties en plechtigheden, is gekozen als de plek van inwijding en zal worden omgetoverd tot een rockstadion. En dat werd eens tijd ook vinden beide bands.

Begin dit jaar berichtte 3voor12/Eindhoven dat Grotenhuis bezig is met de productie van een nieuw album onder een nieuwe bandnaam. Het was weer tijd om een nieuwe muzikale weg in te slaan, die meer naar de basis zou leiden. Na The Spades en Denvis & The Real Deal, en een steeds groter wordende bandsamenstelling, wilde de zanger-gitarist terug naar een kleiner gezelschap. Naam van de band: D Deadly. Het geluid van het nieuwe album refereert sterk aan de gitaarmuziek van de jaren 70, 80 en zelfs jaren 90. Jon Auer, grote held van Grotenhuis, nam de productie voor zijn rekening en drukte een grote stempel op het album dat de titel ‘Everyone Gets The Song They Deserve’ zal dragen en gastbijdragen bevat van zangeres Bella Hay, accordeonist Tren van Enckevort (Rowwen Hèze), banjospeler Paul van Hulten (Man From The South) en de strijkers en blazers van philharmonie zuidnederland (voorheen Het Brabants Orkest). In september volgt de integrale presentatie, samen met collega’s en vrienden van Eindhoven Rockcity Candybar Planet, dat eveneens, in alle stilte, heeft gewerkt aan een nieuw album. Het album van Candybar Planet, dat de titel ‘Timelapse’ krijgt, zal uitgebracht worden op het label Lighttown Fidelity. Of D Deadly het album bij een label, of toch in eigen beheer uitbrengt, is nog steeds niet bekend.

De locatie is een bijzondere, want op het optreden van Betty Blue in 2011 na, wordt het Evoluon zelden of nooit gebruikt voor muziekevenementen. Grotenhuis is erg enthousiast over de locatie van de albumpresentatie: “Het is hartstikke gaaf, want eigenlijk leent deze locatie zich daar niet voor. Als ik kijk naar waar ik de afgelopen jaren mijn platen heb uitgebracht, heb ik het Parktheater al eens gehad met Denvis & The Real Deal en dan stond ik weer eens in de Effenaar en toen ben ik eens gaan kijken of het Klokgebouw iets zou kunnen zijn. We zijn gaan nadenken of het speciaal genoeg is. En toen dachten we ‘je zou eigenlijk eens iets in het Evoluon moeten kunnen doen’. Toen Het Evoluon er lucht van kreeg dat Candybar Planet en wij daar zo over dachten, heeft het zelf aangegeven dat ze daar wel voor open stonden. En toen zijn we er met z’n allen meteen opgesprongen.”

Het idee om de albums gezamenlijk te presenteren was er al laat Grotenhuis weten: “Dat idee is ontstaan in Rock ‘n Roll Support, de studio van Roel Blommers - onze gitarist, waar Candybar Planet ook zijn plaat aan het opnemen was. Dat beide platen daar zijn opgenomen, was ook het beginpunt. Zo van ‘ok, nu hebben we ze gemaakt, maar hoe gaan we ze nu aan de man brengen?’ Roel heeft overigens ook die plaat van Candybar geproduceerd. Zodoende was die samenwerking er al heel lang. We wilden er een groot feest van maken met z’n allen. Dat je echt wat bereikt hebt.”

De samenwerking in de presentatie is ook de reden van het uitstel van de release van het album van D Deadly dat eigenlijk had gemikt op het voorjaar. Het album was immers al zo goed als af toen we de band in januari spraken. Grotenhuis: “We zijn er ook wel achter gekomen dat het weinig zin heeft om in april een album uit te brengen. Dan zijn alle festivals al volgeboekt en ben je echt te laat. En daarbij heb ik het erg druk gehad met de organisatie van de rockopera in het Klokgebouw waardoor het alleen maar goed uitkwam om het wat naar achteren te schuiven.”

D Deadly en Candybar Planet presenteren hun album op 27 september 2013 in het Evoluon. Aanvang: 20.30 uur. Er mag een groot feest verwacht worden met een nog aan te kondigen surprise-act. De voorverkoop start zaterdag 15 juni 2013 om 10.00 uur. Kaarten kosten €12,50 per stuk en zijn te krijgen via de Effenaar en via Ticketmaster.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven