Radar Men from the Moon opnieuw op Europese tour Radar Men from the Moon opnieuw op Europese tour

Band brengt videoclip uit en heeft albumnieuws

, Tony Lathouwers en Guido Segers

Radar Men from the Moon opnieuw op Europese tour

Band brengt videoclip uit en heeft albumnieuws

Tony Lathouwers en Guido Segers ,

De koffers worden zoetjes aan al gepakt, want de Eindhovense spacerockers gaan weer op pad. Dit keer is de bestemming Zuidwest Europa en nog ergens een show in Duitsland. Tussen het koffers pakken door wordt en passant nog even een gloednieuwe videoclip gepresenteerd in samenwerking met een dansgroep en het AKV St. Joost. De band heeft nog meer nieuws klaar staan, tijd voor een update over het drietal dat onze aandacht blijft houden sinds die weergaloze albumpresentatie op Club 3voor12/Eindhoven, vorig jaar in de Effenaar.

In mei volgde 3voor12/Eindhoven Radar Men from the Moon op tour door Zuidoost-Europa. Heel veel kilometers en heel veel optreden sloopte de band in korte tijd, maar het herstel lijkt al weer daar, want de Eindhovense spacerockers gaan opnieuw op tour. En opnieuw zijn de shows aardig verspreid over meerdere landen. De tour begint over twee weken al. “Ik wacht op de bevestiging van één show. Als die in orde is dan komt alles goed en kunnen we met een gerust hart op pad”, bevestigt drummer Tony Lathouwers. “Het zal een zware rit worden en dat is dan onze vakantie. Misschien vallen de eerste twee shows af, maar dan houden we nog elf shows over in dertien dagen. Onze bus heeft trouwens geen airco…” De band speelt tijdens deze tour in het zuiden van Frankrijk, Portugal, Spanje en Italië.

Radar Men from the Moon mochten onlangs al plots opdagen op Duna Jam, een bijzonder festival op Sardinië, waar elke avond op een prachtige plek bands mogen spelen en tot in de kleine uurtjes gejamd wordt. “Weer een droom die uitkomt, hoewel we daar een beetje mazzel mee hadden. We zijn op het laatste moment ingevlogen, maar dat was het helemaal waard. Een unieke ervaring die we nooit zullen vergeten.”
 

In april kondigde de band al aan dat er een nieuwe videoclip aan zat te komen. Begin deze week verscheen het eindresultaat, met een unieke samenwerking tussen een dansgroep, het AKV St. Joost en de band, online. De videoclip mag er zijn en zorgt er bovendien voor dat de song ‘Dance of Black And White Paint’ goed tot zijn recht komt. Het nummer is afkomstig van debuutalbum ‘Echo Forever’, waarvan de vinyleditie recentelijk uitverkocht bij label Fuzz Club Records.

Dan rest natuurlijk de grote vraag: Komt album nummer twee er al aan? Degenen die Radar Men from the Moon volgen op facebook hebben vast al de nodige studiobeelden langs zien komen. Gitarist Glenn Peeters bevestigt dat de nieuwe plaat al in de maak is. “Sterker nog, die is al voor een groot deel klaar. Eigenlijk moet er alleen nog peper en zout op, als je het zo wil zeggen. Het is wel spannend wat mensen daarvan gaan vinden.” Het duurt nog even totdat de plaat uit komt, maar een tipje van de sluier willen de heren wel oplichten: “Het wordt typisch Radar Men from the Moon, maar wel helemaal anders. Op ‘Echo Forever’ maakten we een eigen soort spacerock, op de nieuwe plaat hoor je ook andere invloeden terug. Denk aan krautrock, shoegaze en punk, maar dan wel heel dansbaar.” 
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven