METZ, Föllakzoid, Natural Child, Glass Animals en meer naar tweede editie Hit The City METZ, Föllakzoid, Natural Child, Glass Animals en meer naar tweede editie Hit The City

3voor12/Eindhoven mediapartner van eendaags cross-overfestival

, Patric Muris

METZ, Föllakzoid, Natural Child, Glass Animals en meer naar tweede editie Hit The City

3voor12/Eindhoven mediapartner van eendaags cross-overfestival

Patric Muris ,

Op 3 november 2013 presenteren Effenaar en concertorganisator Friendly Fire de tweede editie van cross-overfestival Hit The City. Het festival zal, net als vorig jaar, plaatsvinden op diverse podia in de binnenstad van Eindhoven. Er wordt muziek geprogrammeerd in de Effenaar, The Rambler en de Studentenkapel en er zal een literatuurprogramma zijn in Kelderman en van Noort, een nieuwe locatie in vergelijking met de eerste editie. Ook dit jaar doet 3voor12/Eindhoven live verslag van het festival vanuit de Effenaar.

Hit The City is voornamelijk een festival met veel (nieuwe) muziek, maar ook literatuur komt aan bod. Het festival wil een duidelijk cross-over thema hebben met aandacht voor meerdere kunststijlen. Onder het curatorschap van Eindhovense schrijver Henk van Straaten zullen diverse schrijvers geboekt worden, die hun verhaal komen vertellen. Er zal ook een kunstexpositie in Kelderman en van Noort plaatsvinden. Daarover wordt later meer bekendgemaakt. Tot aan november zal het festivalprogramma steeds meer vorm krijgen. Vandaag zijn de eerste namen van de muziekprogrammering bekendgemaakt:

METZ
Föllakzoid
Natural Child
Glass Animals

Bij de eerste lichting namen ligt de nadruk sterk op gitaren. Glass Animals, die triphop combineren met experimentele pop, zijn dit jaar de ontdekking van de concertprogrammeurs van de Effenaar van internationaal showcasefestival The Great Escape, dat jaarlijks wordt gehouden in Brighton. METZ is een sterk opkomende naam die eerder dit jaar nog op showcasefestival London Calling stond, maar ook al een eigen headlinetour heeft gehad met zijn energieke en rauwe punkgarage. Het titelloze debuut stond vorig jaar bovendien in menig eindejaarslijstje. Meer gruizigheid is er bij garage-act Natural Child die getekend is door het (cult)label Burger Records, dat overigens ook het debuutalbum van het Eindhovense Mozes and the Firstborn (op cassette) heeft uitgebracht. Op het scherp van de snede is daar Föllakzoid, een Chileense band die op plaat, maar ook live, graag spacet tussen neo-krautrock en psychedelische jaren 60 sound.

In de komende weken worden meer acts, locaties en het tijdschema bekend gemaakt. 3voor12/Eindhoven werkt dit artikel voortdurend bij en zal op locatie live verslag doen van Hit The City.

Hit The City 2013 vindt plaats op 3 november 2013 in diverse podia in Eindhoven. Aanvangstijd: 15.30 uur. De voorverkoop begint 6 juli om 10.00 uur. Kaarten kosten €17,50 per stuk en zijn te verkrijgen via www.effenaar.nl en Ticketservice Nederland.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven