Hunting The Robot werkt toe naar release debuutalbum Hunting The Robot werkt toe naar release debuutalbum

Eerst single-drieluik, daarna debuutalbum in januari

, Tekst: Patric Muris

Hunting The Robot werkt toe naar release debuutalbum

Eerst single-drieluik, daarna debuutalbum in januari

Tekst: Patric Muris ,

Het album is al een hele tijd geleden opgenomen en de eerste try-out-shows hebben al plaatsgevonden, oftewel: Hunting The Robot is klaar voor de release van het langverwachte debuutalbum dat in januari 2014 in eigen beheer verschijnt. Samen met heel veel deelnemers aan de uitgezette fondswervingactie heeft de band een, naar eigen zeggen groovy en meeslepend, album weten te realiseren waarop Afrikaanse ritmes de rode draad vormen. Na een succesvolle debuut-EP, die razendsnel uitverkocht, en een clubtour met single ‘Get Pregnant’ waagt de experimentele indieband zich begin volgend jaar aan de volgende grote stap: het uitbrengen van een debuutalbum.

De weg er naar toe is lang, maar zeer zorgvuldig uitgekiend. Hunting The Robot had het debuutalbum begin 2013 al kunnen uitbrengen, maar mistte toen de aanloop en koos ervoor om geduld te hebben. De release werd een jaar uitgesteld en daardoor is die aanloop er nu wel, met de volgende highlights:
In september wordt begonnen met het releasen van een single-drieluik. De eerste single wordt dan uitgebracht, met een bijbehorende videoclip. In november volgt de tweede single eveneens met een videoclip en in januari – vlak voordat het album uitkomt – volgt de derde en laatste single met een videoclip die het drieluik completeert. Maar voordat daarmee wordt gestart, is er in augustus eerst nog een verrassing waar de band vooralsnog niets over los wil laten. 

Of misschien toch, tijdens hun bezoek aan 3voor12/Eindhoven radio op 31 juli? Luister woensdag aanstaande naar de laatste radio-uitzending van 3voor12/Eindhoven van het seizoen 2012 – 2013. De band heeft beloofd een primeur weg te geven. Eerder waren er al eens snippets te horen van nieuw materiaal van de band, nu wellicht meer. Hunting The Robot is tijdens deze uitzending twee uur lang co-host. Naast het delen van nieuwtjes zullen de bandleden het programma mede presenteren en een bijdrage leveren aan de playlist. Een paar jaar geleden heeft de band dat ook al eens gedaan. Toen waren Foals en Bloc Party de belangrijkste invloeden, dat kon deze uitzending wel eens helemaal anders zijn. 

Naar verwachting verschijnen niet de verwachte vier, maar drie van de bandleden in de studio: Hunting The Robot heeft tweemaal afscheid genomen van een bassist en bestaat nu nog uit de volgende bandleden: Elvin Usidame – gitaar en zang, Gijs de Boer – gitaar, Korg en tweede stem en Lloyd Usidame – drums, percussie en achtergrondzang. De band zal de bas live invullen met sessiemuzikanten. In een persbericht laat de band weten dat deze drie bandleden altijd al de artistieke kern van de band hebben gevormd. Het puur vanuit deze kern werken geeft de band naar eigen zeggen rust en meer vrijheid voor creativiteit.

3voor12/Eindhoven radio wordt uitgezonden op Glow FM en is online via de webplayer en in Eindhoven en omgeving via de ether, op 94.0 FM te beluisteren.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven