Fotoverslag tweede editie 3voor12/Eindhoven Café Fotoverslag tweede editie 3voor12/Eindhoven Café

Radioprogramma live vanuit café PopEi met bezoek van Lookapony en livemuziek van De Nuance

, Redactie 3voor12/Eindhoven

Fotoverslag tweede editie 3voor12/Eindhoven Café

Radioprogramma live vanuit café PopEi met bezoek van Lookapony en livemuziek van De Nuance

Redactie 3voor12/Eindhoven ,

op 10 april werd voor de eerste keer in de historie 3voor12/Eindhoven radio niet uitgezonden vanuit een studio ergens in Eindhoven, maar middenin het café van PopEi, dat voor iedereen toegankelijk was. Het radioprogramma werd een event en dat beviel goed. Op 3 juli was daar de tweede editie, die een vast tweemaandelijks vervolg inluidde. Er was livemuziek, er was bezoek en er waren twee radiomakers met een koffer vol goede muziek. Kijk maar eens en wees 11 september ook welkom!

Voor de vroegkomers is er voor aanvang van 3voor12/Eindhoven radio, dat om 21.00 uur van start gaat zoals gebruikelijk, nog een sessie van hiphopduo De Nuance. Maar weinigen zullen het vooraf hebben geweten, maar het optreden van de formatie is aangekondigd als het eerste ooit. Rapper Marco Martens en producer Royal with Cheese kunnen nog even zoeken naar de optimale combinatie van live beats tweaken en daaroverheen rappen, om er in de uitzending helemaal klaar voor te zijn. Martens had zelfs een basgitaar bij zich: "Om er een extra baslijntje overheen te kunnen zetten." Rappen over een plaat die een dj instart, vindt hij maar niks. Zowel in het eerste uur als in het tweede uur van het wekelijkse radioprogramma speelt De Nuance nog eens twee nummers waardoor ze niet alleen in het café van PopEi, maar ook live on air te horen is. Tussendoor worden de rapper en producer nog geinterviewd en in dat gesprek is een nieuwtje verklapt over de release van de dubbele EP, later dit jaar op vinyl, dat (voorlopig) blijft voorbehouden aan de bezoekers van 3voor12/Eindhoven Café.

Maar er is meer bezoek: Lookapony komt langs in het café van PopEi om geluid te laten horen van de nieuwe EP, die in het najaar uitgebracht wordt. "In augustus moet het er helemaal op staan", laat zanger Jasper Grave weten. Speciaal voor 3voor12/Eindhoven Café hebben de jongens eigenhandig een opname gemaakt van 'Burberry Boys'. "Het mag de term garage nog niet dragen zo slecht is het opgenomen", laat de band de luisteraars eerlijk weten (eens), maar het geeft een indruk van wat te verwachten is: "Het iets minder in de hoek van Arctic Monkeys zoeken en ook andere stijlen uitproberen."

Ook al is de locatie veranderd, het format van 3voor12/Eindhoven gaat gewoon mee. Zo is er dus veel nieuws uit de Eindhovense muziekscene gemeld, wordt er nieuwe muziek uit Eindhoven gedraaid van onder andere ZES en wordt de agenda van Eindhoven met de beste concerttips volgens de redactie van 3voor12/Eindhoven gedeeld. Leo Hoeksema van Bureau Zwaardvis, organisator van nieuw festival Versche Vangst, komt nog even de laatste namen van het festival dat zondag op Strijp-S plaatsvindt bekendmaken: Jeroen Kant en Wolf in Loveland zijn toegevoegd aan het al bekende programma met Ben Caplan, Cees en Mees en RAKETKANON. Hoeksema laat zijn favoriete track van Caplan horen (Drift Apart) en daarna nemen programmamakers Bob Schellens en Patric Muris de uitzending weer over. 3voor12/Eindhoven Café gemist? Ben er dan bij op 11 september, dan is de eerstvolgende edtie met nieuwe gasten, nieuwe livemuziek en vooral veel liveradio.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven