HTC13: Yuck is Daniel Blumberg allang vergeten HTC13: Yuck is Daniel Blumberg allang vergeten

Ideale afsluiter van een geslaagde tweede editie

, Tekst: Jochen de Vos / Fotografie: Patric Muris

HTC13: Yuck is Daniel Blumberg allang vergeten

Ideale afsluiter van een geslaagde tweede editie

Tekst: Jochen de Vos / Fotografie: Patric Muris ,

Het moet de eerste keer zijn geweest dat Yuck een festival mocht afsluiten, maar dat hebben ze na hun tweede release echt wel verdiend. Hoewel ze heel wat te bewijzen hebben ook. Voormalig frontman Daniel Blumberg besloot eerder dit jaar de band te verlaten voor zijn soloproject en de rest van de band bracht met nieuwkomer Ed Hayes een misschien wel beter album uit dan het debuut van de band.

HET CONCERT
Yuck, Effenaar Kleine Zaal, Hit The City 2013, 3 november 2013.
 
DE ACT
De één noemt het noise-pop, de ander post-grunge. Wij houden het liever bij shoegaze. Vergelijken kan je ze met het harde van Dinosaur Jr., het chaotische van Sonic Youth en het melodieuze van Pavement. Reden van de tour is hun tweede (en geweldige) langspeler ‘Glow & Behold’.
 
HET NUMMER
Age Of Consent’. Wat anders? We weten niet of de heren van New Order er zelf tevreden mee zouden zijn geweest, maar wij weten het toch ten zeerste te appreciëren. Op de riff na is het amper te herkennen, maar het vlamt als vanouds.  
HET MOMENT
Gewoon het samenspel tussen Mariko Doi en Ed Hayes.
 
OOK OPMERKELIJK
Dat het viertal de voormalige frontman Daniel Blumberg niet nodig heeft om overeind te blijven. En dat hij zelfs spijt zou moeten krijgen wanneer hij de tweede adem van de band zou horen.
 
HET PUBLIEK
Dat sloot de tweede editie van Hit The City met z’n allen samen af en de zaal was dan ook aardig gevuld. De één was begaaid, de ander vrolijk, enkelen reeds uitgeput. Maar iedereen is gewoon gezapig tevreden.
 

HET OORDEEL
Een betere afsluiter hadden we ons niet kunnen inbeelden. Yuck is een band die voor iedereen wat te bieden heeft. Hoofdschudders kunnen hun energie kwijt op ‘Rebirth’, half dansen kan je dan weer op ‘Get Away’. Wel klonk het soms net iéts te vals en speelden ze ontzettend luid. Maar - en sorry voor het vloeken - godverdomme wat een gitaarspel. 

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven