HTC13: Glass Animals laten Hit The City voor het eerst dansen HTC13: Glass Animals laten Hit The City voor het eerst dansen

Muzikaal dik in orde, maar podiumpresentatie laat nog wat te wensen over

, Tekst: Paul Knippenberg / Fotografie: Patric Muris

HTC13: Glass Animals laten Hit The City voor het eerst dansen

Muzikaal dik in orde, maar podiumpresentatie laat nog wat te wensen over

Tekst: Paul Knippenberg / Fotografie: Patric Muris ,

Het gaat hard met Glass Animals. De band werd pas vorig jaar opgericht en liet dit jaar al behoorlijk van zich horen met enkele sterke singles. Ze worden nu al voorzichtig getipt als een van de revelaties van 2014. Dit weekend zijn ze op een serieuze promotietour door Nederland met optredens op London Calling en Hit The City. De band werkt hard aan een debuutalbum, dat begin 2014 moet uitkomen.

HET CONCERT
Glass Animals, Effenaar kleine zaal, Hit The City 2013, 3 november 2013.
 
DE ACT
Op het podium staat een band in klassieke opstelling: zanger-gitarist, drummer, bassist en gitarist. Enige discrepantie is dat de laatste twee beiden voorzien zijn van toetsen. Die ze vanavond overigens meer zullen beroeren dan hun gitaren. Duidelijke blikvanger van de band is de zanger. Waar zijn bandleden zich helemaal op de muziek richten, is hij erg expressief en aanwezig op het podium. Het geluid van Glass Animals is soms te vergelijken met dat van Alt-J en Wild Beasts. Vandaag kiest de band echter vaker voor het experiment. In enkele nummers klinken zelfs diepe, hypnotiserende trip hop bastonen die zo uit de jaren 90 lijken te komen.  
 
HET NUMMER
Het laatste nummer van de band; ‘Black Mambo’, staat voor alles dat de band vandaag te bieden heeft. Een sfeervol, soulvol en mysterieus nummer waar het publiek zich in kan verliezen. 
 
HET MOMENT
De blij verraste blik van de zanger bij het slotapplaus voor de band. Dit is blijkbaar enthousiaster dan verwacht.

HET PUBLIEK

Glass Animals zijn duidelijk een van de publiekstrekkers van vandaag. De kleine zaal van de Effenaar is erg goed gevuld. Op de bekendere nummers als ‘Golden Antlers’ en ‘Black Mambo’ wordt vol enthousiasme gereageerd en ja, er wordt zelfs gedanst.

HET OORDEEL

Hier staat een act die het ongetwijfeld goed gaat doen in het komende jaar. Een mooie festivalzomer lonkt. Een volledig album moet nog uitkomen, maar het publiek van Hit The City geeft zich alvast gewonnen. Was dit dan nu al de blauwdruk van een perfecte show voor deze band? Nee, dat nog niet. Voordat de band helemaal klaar is voor grotere podia mag er wel eens kritisch naar de podiumpresentatie worden gekeken. Die leek – op de prestaties van de zanger na – erg laks en plichtmatig. 
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven