HTC13: Afterpartees zijn Beloften met een hoofdletter HTC13: Afterpartees zijn Beloften met een hoofdletter

Limburgse band blaast garagehype nieuw leven in

, Tekst: Jochen de Vos / Fotografie: Bianca Stommel

HTC13: Afterpartees zijn Beloften met een hoofdletter

Limburgse band blaast garagehype nieuw leven in

Tekst: Jochen de Vos / Fotografie: Bianca Stommel ,

We zouden veel flauwe woordspelingen kunnen maken over de groepsnaam en het uur van aanvang van het concert van Afterpartees, maar daar riskeren we ons liever niet aan. We worden namelijk niet graag afgetroefd in het maken van grappen.. En tegen dit vijftal uit Limburg zijn we toch al op voorhand verloren. Maar waar we voor aanvang nog dachten dat het allemaal een beetje te veel van het goede ging worden, weten ze hun optreden geheel prima in balans te houden. Kwaliteit versus jeugdig enthousiasme versus humor.

HET CONCERT
Afterpartees, Effenaar grote zaal, Hit The City 2013, 3 november 2013.
 
DE ACT
Vijf heren met een liefde voor powerpop, garage en zeventiger jaren punk. Als je dat specifieker omschreven wilt zien, moet je gewoon maar even kijken naar de bandshirts die de groep op dat moment aanheeft. Zo heeft de zanger er eentje aan van The Shivvers en draagt de bassist een shirt van Ty Segall. Gooi dat vervolgens allemaal bij elkaar en je weet wat voor band Afterpartees is.
 
HET NUMMER
Afsluiter en huidige single ‘First/Last’ steekt er met kop en schouders bovenuit. Mochten we een radiostation zijn, hadden we het in de hoogste rotatie gezet. Waar garage veelal ongestructureerd en nonchalant klinkt, weet Afterpartees die elementen ten opzichte van anderen in échte songs te steken.
 
HET MOMENT
De moves van Ian Curtis uitgevoerd door de frontman.
 
OOK OPMERKELIJK
De vele tempowisselingen in de set. Hoewel daar ook meteen het schoentje wringt. Het klinkt niet altijd even strak en soms zitten ze er ook gewoon flagrant naast. Maar goed, we kunnen ze het (nog) niet kwalijk nemen, want dat is gewoon een kwestie van ervaring en volharding.
 
HET PUBLIEK
Er is meer volk dan we verwacht hadden, maar helemaal uit hun dak gaat het publiek vooralsnog niet vandaag. Misschien zijn ze té verbouwereerd over Afterpartees dat ze statisch blijven staan of het is gewoon nog te vroeg voor enthousiasme en uitbundigheid.
 
HET OORDEEL
Afterpartees surft mee op een ondertussen al twee jaar durende hype die garagerock heet. En waar we dachten dat we het wel even gehad hadden met dat aangename gejengel, weet dit vijftal het toch weer nieuw leven in te blazen. Hun optreden op Hit The City is er dan ook één waar kleine foutjes nog aan het licht komen, maar aan de andere kant veel potentieel aan op te merken valt. We durven zelfs te wedden dat binnenkort tal van grote labels de degens zullen kruisen om dit te mogen uitbrengen. 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven