Cross-Linx 2013: The Dodos bewaren afstand tot publiek Cross-Linx 2013: The Dodos bewaren afstand tot publiek

Duo laat publiek vertwijfeld achter

, Tekst: Koen van Hees / Fotografie: Patric Muris

Cross-Linx 2013: The Dodos bewaren afstand tot publiek

Duo laat publiek vertwijfeld achter

Tekst: Koen van Hees / Fotografie: Patric Muris ,

Twee weken geleden waren The Dodos nog in Utrecht en Den Haag als support-act van Calexico. Vanavond staan de jongens uit San Fransisco alweer op een Nederlands podium. Dat ziet er uit als een tourschema van een band die nieuws heeft, toch is het al weer twee jaar geleden sinds laatste wapenfeit ‘No Color’ verscheen. De band heeft weinig raakvlakken met klassieke muziek en geen ensemble achter zich staan vanavond, dat maakt benieuwd naar de plek van deze band op een festival als Cross-Linx.

Gezien: The Dodos, op 1 maart 2013 tijdens Cross-Linx, in het Muziekgebouw.

Muziek

The Dodos spelen tribal indiefolk. De band bestaat uit drummer Logan Kroeber en gitarist Meric Long. We spreken dan ook van een duo.

Plus
Dat we hier niet met een standaard band te maken hebben, is gelijk duidelijk. Kroeber gebruikt voor zijn drumpartijen vooral veel de zijkant van zijn drumstel om z'n repetitieve ritmes te spelen. Met zijn spel creëert hij de ruimte voor Long die deze moeiteloos opvult met hypnotiserend gitaarspel.

Min
Het geluid staat wel heel erg hard afgesteld. Niet erg fijn voor de bezoekers die geen oordopjes hebben meegenomen. Verder komt de band erg ingetogen over, de publieksparticipatie is dan ook minimaal. Een ander minpuntje is dat het bereik van de zanger niet heel groot is, wat aan het eind van de set begint te storen.

Conclusie
De fans van het eerste uur worden verwend met liedjes van het hele oeuvre van The Dodos. Er is weinig cross-over aan de indie act, maar het swingt wel. Toch wordt het tijd voor een nieuwe plaat zodat ook de band wat meer plezier kan hebben op het podium.

Cijfer
7

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven