Maffe podiumcapriolen bij Killswitch Engage in Dynamo Maffe podiumcapriolen bij Killswitch Engage in Dynamo

Eindhoven gaat aan de haal met de Adam Dutkiewicz-show

, Tekst: Roy Verhaegh / Fotografie: Marc Koetse

Maffe podiumcapriolen bij Killswitch Engage in Dynamo

Eindhoven gaat aan de haal met de Adam Dutkiewicz-show

Tekst: Roy Verhaegh / Fotografie: Marc Koetse ,

In 2011 stond Times Of Grace in de kelder van Dynamo, een zijproject van gitarist Adam Dutkiewicz en zanger Jesse Leach. Dat was nog voordat Leach zijn plaatsje had teruggevonden bij Killswitch Engage. De kelder bleek te klein te zijn voor deze brok aan energie en gezien het aantal Killswitch-shirts toen, is het geen wonder dat vanavond uitverkocht is. Ondertussen heeft Jesse Leach zijn oude plek helemaal hervonden bij Killswitch Engage en is hun nieuwe album ‘Disarm The Descent’ met veel lof ontvangen. Vanavond staan ze in de grote zaal.

Wasted Bullet

Een band die het afgelopen jaar ook veel lof heeft gehad is Wasted Bullet. Zij mogen openen voor de metalcore-titanen. Voor velen zijn ze al bekend van de Upcoming Tour, die een paar maanden geleden nog in Dynamo stond. Samen met The Charm The Fury en The Royal trokken ze door Nederland en hebben daar veel ervaring opgedaan. Ervaring die er vanavond van af spat, maar helaas wordt ingeperkt door een slechte mix. De instrumenten zijn moeilijk van elkaar te onderscheiden, waardoor het in zijn geheel niet overkomt zoals de mix van hardcore en metalcore bedoeld is. De bassdrops daarentegen komen luid en duidelijk binnen, maar worden iets te veel ingezet, waardoor ze té veel indruk willen maken. Dat heeft Wasted Bullet echt niet nodig. Ze spelen een half uurtje, en dan verspelen ze misschien wel kogels, maar iedere minuut wordt volledig benut om te knallen met nummers als ‘21st Century Con Artist’ en ‘Holy Water’.

Killswitch Engage

Het is algemeen bekend dat gitarist Dutkiewicz van Killswitch Engage een groot fan is van bier. Laat er nu net vanavond geen bier te krijgen zijn in de grote zaal, alsof de duivel er mee speelt. Dat weerhoudt hem er niet van om zelf een blik bier mee te nemen en deze in één keer achterover te gieten tijdens de show. Zoals hij dat eigenlijk bij ieder optreden wel doet. De beste man is weer in een uiterst jolige stemming en dat maakt de show. Niet dat het anders een slecht optreden zou zijn, maar een stuk minder amusant om naar te kijken. De overige bandleden vangen alles op, zodat hij alle ruimte krijgt om te dansen, te huppelen, zijn spierballen te laten zien, water te spugen als een fonteintje of te dollen met zijn podiumgenoten.

Zijn bandgenoten spelen hun rol met verve, waarbij vocalist Jesse Leach alles in het gareel houdt. Niet alleen klinkt hij live veel bruter dan dat hij op het laatste album doet, hij weet ook nog een sterke eigen draai te geven aan liedjes als ‘Rose Of Sharyn’ en ‘My Curse’. Hij is verre van jolig, maar houdt alles als een dirigent bij elkaar. Op het drumstel is er een invaller genaamd Jordan Mancino van As I Lay Dying, omdat Justin Foley met een beenbreuk thuis zit. Los van de vollere haarbos is het verschil niet te merken, wat dus een compliment mag zijn voor Mancino. Tweede gitarist Joel Stroetzel houdt zich wat meer op de achtergrond, maar vangt netjes de steekjes op die Adam laat vallen. Al met al is Killswitch Engage een geoliede machine die bestuurd wordt door een maffe machinist. Tot groot vermaak van het publiek, dat braaf gehoor geeft aan ieder verzoek en luidkeels meebrult, zwaait en danst.

Opmerkelijk is dat er geen enkel nummer voorbij komt van het self-titled album uit 2009. Dat is op zich geen ramp, want dat geeft ze alle ruimte voor de albums die er wel toe doen. Alles wat verder wel verwacht mag worden, komt voorbij, waarbij ‘Arms Of Sorrow’ en ‘No End In Sight’ de aangename verrassingen zijn. Heel toepasselijk sluiten ze af met ‘My Last Serenade’, waarna iedereen weer met grote glimlach op het gezicht naar huis toe kan. Killswitch Engage biedt topvermaak op ieder vlak.

Gezien: Killswitch Engage en Wasted Bullet, op 7 augustus 2013, in Dynamo.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven