Lookapony geselecteerd voor SENA Performers POPnl Award 2013 Lookapony geselecteerd voor SENA Performers POPnl Award 2013

3voor12/Eindhoven geeft twee kaarten weg voor busreis naar de Melkweg mét de band

, Thijs Portz

Lookapony geselecteerd voor SENA Performers POPnl Award 2013

3voor12/Eindhoven geeft twee kaarten weg voor busreis naar de Melkweg mét de band

Thijs Portz ,

Vorig jaar was er vanuit het niets ‘√4’, het onstuimige en veelbelovende debuut van een paar jonge muzikanten met een voorliefde voor Britpop en indierock. De naam? Lookapony. Een band met een smaak die blijkbaar in een behoefte voorziet; de EP kreeg goede recensies en de band werd door verschillende media opgemerkt. Het resulteerde niet alleen in een optreden op Club 3voor12 in de Effenaar, de band kreeg ook airplay op 3FM.

Dat de band de afgelopen tijd niet stilgezeten heeft, bleek vorige week maar weer eens. Naast het feit dat Lookapony geselecteerd werd voor de Popronde, komt er over twee weken een nieuwe EP uit én kwam het bericht naar buiten dat de Britrockers Noord-Brabant mogen vertegenwoordigen op de jaarlijkse SENA Performers POPnl Award 2013.

Op 31 augustus treden de rockers aan in de Melkweg, op de SENA Performers POPnl Award 2013. Deze landelijke bandwedstrijd, die in het verleden bands als Mister And Mississippi, Kraantje Pappie en Yori Swart zag deelnemen, wijkt op een aantal punten af van reguliere wedstrijden of talentenjachten. Zo worden de deelnemers elk door hun eigen provincie afgevaardigd. De jury bestaat niet uit muzikanten maar uit programmeurs van Nederlandse podia en Bevrijdingsfestivals. Die jury deelt dan ook geen punten uit, maar kan de beste bands van de avond belonen door hen te boeken: winnaar is de band met, hoe kan het ook anders, de meeste boekingen.
 
Niet alleen wint de band dus een gegarandeerd aantal optredens, de winnaar ontvangt ook een geldbedrag van € 2.500,- voor de opname van een album. Er staat dus nogal wat op het spel. Lookapony neemt het die avond op tegen de volgende veelbelovende acts:
The Benefit Thieves, 3rd Floor Magic, Major Tom, The Vagary, Yellow House 21, La Corneille, Salisbury, We Sell Guns, Elle Alpha, Ricky Rehab, Ashes Of Many en Steady New Sounds.
 
Om er in ieder geval een mooie avond van te maken, heeft Lookapony een heuse bus gecharterd die de band en zo’n 50 fans komende zaterdag naar Amsterdam en terug zal brengen. 3voor12/Eindhoven mag twee kaarten weggeven voor deze op voorhand al geslaagde reis.
 
Als jij kans wil maken op de twee busplaatsen naar de Melkweg, stuur dan een E-mail naar info@3voor12ehv.nl waarin je ons haarfijn uitlegt waarom juist Lookapony de SENA Award dit jaar moet gaan winnen.

De SENA Performers POPnl Award 2013 vindt plaats op zaterdag 31 augustus in de Oude Zaal en The Max van de Melkweg. De entree is gratis. Alle informatie over de bands en het festival is te vinden op  www.SenaPerformersPOPnlAward.nl en www.melkweg.nl.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven