Hit The City breidt programma uit met Temples en Broken Twin Hit The City breidt programma uit met Temples en Broken Twin

Festival ondanks grote namen nog niet compleet, 3voor12/Eindhoven wederom mediapartner

, Thijs Portz

Hit The City breidt programma uit met Temples en Broken Twin

Festival ondanks grote namen nog niet compleet, 3voor12/Eindhoven wederom mediapartner

Thijs Portz ,

In juli maakten de Effenaar en concertorganisator Friendly Fire de eerste namen bekend voor de tweede editie van Hit The City. Het cross-overfestival, dat zich niet enkel op muziek, maar ook op literatuur richt, kende een prima eerste editie; een vervolg kon dan ook niet uitblijven. Vandaag bracht de organisatie een nieuwe lichting namen en wat nieuwe informatie over de komende editie van het festival naar buiten.

De namen die Hit The City in juli wereldkundig maakte, waren:

METZ

Föllakzoid

Natural Child

Glass Animals

Vandaag werd bekend dat daar maar liefst acht namen aan toegevoegd zijn.

Temples (UK)
Broken Twin (Denemarken)
Wolf Alice (UK)
Nadine Shah (UK)
Empress Of (USA)
Schultz & Forever (Denemarken)
Killer View (Denemarken)
Adam & The Relevants (Nederland)

Hit The City kent met het programma ‘Spot On Denmark’ dit jaar een sterke Deense delegatie. Het programma is dit jaar voor het eerst onderdeel van het festival omdat volgens de organisatie "de Deense muziekscene één van de meest interessante en vooruitstrevende van het moment is."

Voor het literatuurprogramma onder curatorschap van de Eindhovense schrijver Henk van Straten zijn nog geen namen bekendgemaakt. Wel is al bekend dat dit plaats zal vinden in het gebouw van Kelderman en van Noort op het NRE terrein.

Op 8 september vindt er op datzelfde terrein — er is nog geen officiële naam voor — al een concert plaats. Onder de vlag ‘Hit The City Presents’ is de Canadese psychedelische 60’s popband Elephant Stone er die avond al te zien.

De komende tijd zullen meer acts volgen. Ook informatie over het literatuurprogramma, locaties en tijdschema zullen binnenkort gecommuniceerd worden.

Hit The City 2013 vindt plaats op 3 november 2013 op diverse podia in Eindhoven. Aanvangstijd: 15.30 uur. De voorverkoop is reeds begonnen. Kaarten kosten €17,50 per stuk en zijn te verkrijgen via www.hitthecity.nl, www.effenaar.nl en www.ticketmaster.nl.

Ook voor het concert van Elephant Stone zijn kaarten te verkrijgen. Deze kosten € 7,50 en zijn verkrijgbaar via www.effenaar.nl en www.ticketmaster.nl.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven