The Galactic Lo-fi Orchestra terug met nieuwe single

In mei volgt tweede single, in september nieuw album

Patric Muris ,

Na ruim een jaar afwezigheid is The Galactic Lo-fi Orchestra terug met een nieuwe single en een bijbehorende clip. ´Keep On Trucking´ is de titel van het nummer dat bedoeld is als opsteker voor iedereen die in zwaar weer verkeert. Daar weet de frontman van de band, die lange tijd uitgeschakeld werd door een hernia, alles van. Een ´kop op-anthem’ zou gesteld kunnen worden. De single is een voorloper van het nieuwe album dat in september wordt verwacht, maar eerst is er nog een nieuwe single-release in mei. Kortom, The Galactic Lo-fi Orchestra is terug!

Half 2011 gooide The Galactic Lo-fi Orchestra, destijds de nieuwe band van Michel Geelen, hoge ogen met het debuutalbum ‘I Wrote 666 On The Kitchen Floor’. De band kreeg veel mediabelangstelling, werd geselecteerd voor Popronde en kreeg veel aanvragen voor het festivalseizoen. 3voor12/Eindhoven stelde de band nog voor aan het publiek in thuisstad Eindhoven tijdens Club 3voor12/Eindhoven, in de Effenaar. Maar begin 2012 ging het fout. De frontman werd geveld door een hernia waardoor optreden niet meer mogelijk was. Hij besloot zich even helemaal terug te trekken en te werken aan herstel. 

Ruim een jaar later is de band terug met een herstelde frontman, die er nog wel even - tot tweemaal toe - voor onder het mes moest, en nieuwe releaseplannen. De eerste ‘comebacksingle’ is net uit, in mei wordt een tweede single uitgebracht en in september volgt zelfs een heel nieuw album. Over nieuwe optredens is Geelen nog even wat meer behouden als hij vertelt over de impact van de hernia op zijn gezondheid: ‘Ik ben fysiek nog niet in staat om op te treden. Het gaat steeds beter met me, dat wel. Ik ben druk bezig met revalideren door middel van fysio en fitness. Ik ben tweemaal geopereerd aan een hernia. Bij één van die operaties heb ik een infectie opgelopen in mijn ruggenmerg waar ik acht weken plat mee heb moeten liggen, vol van de antibiotica. Daarna heb ik zelfs nog een poos met een korset moeten lopen. Pfffffffff, balen allemaal. Ook voor de band, maar het ging niet meer. We stonden destijds in de W2 te spelen; ik vol pijnstillers, maar eigenlijk ging het toen al niet. Een week later in de Winston in Amsterdam was het over en sluiten. Het optreden hebben we wel nog gedaan, maar daarna kon ik niet meer voor en achteruit. Ik wil niet de zieligerd uithangen, maar het is gewoon best een tijd balen geweest. Maar goed, het gaat beter en beter met me.”

Over de toekomst is Geelen een stuk optimistischer: “Komt goed allemaal. We willen het album pas uit brengen als ik weer kan optreden, dus vandaar pas later dit jaar. De eerste shows zijn wel al geboekt. We brengen nu eerst tweemaal een single/clip uit om te laten horen dat we er weer zijn. Maar we gaan door, dus keep on trucking haha.”

‘Keep On Trucking’ van The Galactic Lo-fi Orchestra is uitgebracht in eigen beheer en gratis te downloaden via Bandcamp.