Mozes and the Firstborn met Two Gallants op tour in Duitsland, Zwitserland en Italië Mozes and the Firstborn met Two Gallants op tour in Duitsland, Zwitserland en Italië

Band brengt EP uit in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland

, Patric Muris

Mozes and the Firstborn met Two Gallants op tour in Duitsland, Zwitserland en Italië

Band brengt EP uit in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland

Patric Muris ,

Het succes van Mozes and the Firstborn kent geen grenzen: na Eindhoven volgde al snel de rest van Nederland en nu wordt ook het buitenland opgezocht. Eerst is er nog een mini-tour door Duitsland met The Growlers (US) en daarna gaat de band samen met Two Gallants (US), een duo dat genres als folk, roots en blues graag nogal trashy maakt, toeren door Duitsland, Zwitserland en Italië. Ondertussen wordt ook een nieuwe EP met single ‘I Got Skills’ uitgebracht in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. “Geen idee of er daar een scene voor is, maar het zou te gek zijn als het aanslaat”, laat drummer Raven Aartsen verheugd weten.

Mozes and the Firstborn hebben nog maar net een Duitse boeker (Target Concerts) of het is al raak: de band is gevraagd als support-act voor de shows in Duitsland, Zwitserland en Italië van Two Gallants, een duoformatie die vaak wordt vergeleken met The Black Keys. Raven Aartsen, drummer Mozes and the Firstborn: “De manager had ons begin dit jaar een keer live gezien en toen heeft hij onze muziek aan de band laten horen. En die was wel enthousiast. Zij mochten hun eigen voorprogramma uitkiezen en toen hebben ze ons gevraagd als support-act voor de shows in Duitsland, Zwitserland en Italië. In Zwitserland spelen we overigens op Kilbi Bad Bonn, een festival met onder andere White Fence, Flaming Lips en Kurt Vile. Echt heel gaaf.”

Afgelopen woensdag zijn de boekingen bevestigd. ‘The best Wednesday ever’, viel te lezen op de social media van Mozes and the Firstborn. ’s Avonds bekende bassist Corto Blommaert in 3voor12/Eindhoven radio dat hij Two Gallants nog niet zo goed kende, maar dat Mozes and the Firstborn tourmanager Guus Ritzen al wel een fervent luisteraar was.

Naast boekingen voor liveshows in het buitenland wordt ook de muziek binnenkort over de grenzen gedistribueerd. Siluh Records brengt een digitale EP op de markt met daarop single ‘I Got Skills’, het B-kantje ‘Burn Burn Burn’, ‘Bloodsucker’ en een nieuw nummer dat de debuutplaat in Nederland niet heeft gehaald, maar wel veel live wordt gespeeld: ‘Waiting For Something New’. De EP zal voorlopig alleen digitaal uitgebracht worden in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Raven Aartsen: “Zo kunnen de mensen daar alvast met ons kennismaken. We hopen dat de EP al een beetje airplay krijgt en dat we zo kunnen toewerken naar een release van het album.”

Wie bang is om Mozes and the Firstborn teveel te moeten missen, wordt enigszins gerustgesteld: “Het lijkt ons erg leuk om het thuisfront, de stad Eindhoven, goed op de hoogte te houden van wat we allemaal aan het doen zijn in het buitenland. Als je kijkt naar hoeveel support we krijgen, is dit het minste wat we terug kunnen doen”, stelt Corto Blommaert, de man achter de social media van de band.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven