Kaligoh, Lookapony, Snoeck en Trip to Dover geselecteerd voor Popronde 2013 Kaligoh, Lookapony, Snoeck en Trip to Dover geselecteerd voor Popronde 2013

Popronde gegroeid, aantal Eindhovense deelnemers gedaald

, Patric Muris

Kaligoh, Lookapony, Snoeck en Trip to Dover geselecteerd voor Popronde 2013

Popronde gegroeid, aantal Eindhovense deelnemers gedaald

Patric Muris ,

Uit meer dan 1000 aanmeldingen van artiesten in heel veel verschillende genres, heeft de selectiecommissie van Popronde 120 veelbelovende artiesten geselecteerd voor Popronde 2013, het door heel Nederland reizende showcasefestival. Deze muzikanten vormen een actuele afspiegeling van aanstormend talent van Nederland. Popronde biedt muzikanten de kans om veel buiten de eigen stad te spelen, ervaring op te doen en een netwerk op te bouwen. Voor de bezoeker biedt het de kans om de grote Nederlandse bands van later nu alvast te zien in het klein, tijdens een groots (gratis) rondreizend showcasefestival.

Terwijl de afgelopen maanden druk is gediscussieerd of Popronde wel genoeg bestaansrecht heeft voor het aanspraak maken op een flinke subsidie blijft de waardering voor het festival in toenemende mate geuit worden. Niet in de laatste plaats door de artiesten die in het verleden hebben deelgenomen aan Popronde en daar naar eigen zeggen veel aan gehad hebben, met Blaudzun als belangrijke ambassadeur voorop. “Ik had hier zonder Popronde niet gestaan”, zei hij onlangs in een politiek debat over de toekomst van de popmuziek in Nederland. Ook aan het aantal deelnemers dat ieder jaar nieuwe records vestigt, en het jaarlijks toenemende aantal steden dat meedoet, valt af te lezen dat Popronde populair is. De groei van het festival heeft er voor gezorgd dat het aantal deelnemende bands dit jaar groter is dan gebruikelijk. 120 bands (tegenover 100 in 2012) zijn geselecteerd met de volgende Eindhovense deelnemers:

Kaligoh: band die in 2012 is ontstaan met een voorkeur voor de groove. Kaligoh speelt intense sludge en doom en zal de pop in Popronde gigantisch de plank laten misslaan.
Lookapony: de meest Brits klinkende band van Eindhoven. Makers van hoekige indierock met een onvervalst Engelse stempel. En toch gewoon uit Eindhoven.
Snoeck: vijfkoppige band met een geweldige livereputatie. Makers van een spannende mix van pop, jazz, indie en rock, met een aandacht stelende zangeres in het midden.
Trip to Dover: Lookapony mag dan het meest Brits klinken, alternatieve rockband Trip to Dover is werkelijk de meest Britse band uit Eindhoven. Geboren in Brighton, residerend (sinds kort weer) in Eindhoven.

Twee van de vier bands zijn in eigen stad al uitgebreid voorgesteld tijdens Club 3voor12/Eindhoven in de Effenaar. Overigens evenals twee andere Popronde-deelnemers die officieel niet uit Eindhoven komen, maar er wel een goede band mee hebben: Join The Cavalry (Utrecht) en Woot (Den Haag).

De inbreng van Eindhoven is beperkter dan vorige jaren. Eindhovense acts capcap… cap, Jack’s Dignity, James Wood, Karmabomb, Marco Martens, Mississippi Delta Brothers, Mur Du Son en De Stekkers hebben zich wel aangemeld, maar de selectiecommissie blijkbaar niet weten te overtuigen.

Kijk voor alle acts van Popronde 2013 op de website van het festival. Popronde vindt dit jaar plaats in 29 steden gedurende de periode van 13 september t/m 23 november. Naar verwachting zullen tenminste 600 podia deelnemen en ruim 1000 optredens plaatsvinden door de geselecteerde artiesten. Popronde 2013 vindt plaats in Nijmegen, Dordrecht, Deventer, Rotterdam, Zwolle, Maastricht, Den Bosch, Apeldoorn, Almere, Wageningen, Utrecht, Oss, Groningen, Arnhem, Den Haag, Alkmaar, Venlo, Tilburg, Haarlem, Helmond, Middelburg, Emmen, Amersfoort, Bergen Op Zoom, Sittard, Leiden, Breda, Delft en Eindhoven.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven