Fotoverslag 3voor12/Eindhoven Café Fotoverslag 3voor12/Eindhoven Café

Eerste uitzending 3voor12/Eindhoven radio in café van PopEi voor herhaling vatbaar

, Redactie 3voor12/Eindhoven

Fotoverslag 3voor12/Eindhoven Café

Eerste uitzending 3voor12/Eindhoven radio in café van PopEi voor herhaling vatbaar

Redactie 3voor12/Eindhoven ,

Al jaren wordt 3voor12/Eindhoven radio in een studio ergens in Tongelre, in Eindhoven, gemaakt. Het radioprogramma is al enkele malen van zender veranderd, van EFM helemaal in het begin tot aan Glow FM anno nu, maar de locatie is altijd dezelfde gebleven. Afgelopen woensdag is daar voor het eerst verandering in gekomen: de studio van Glow FM werd verruild voor het café van PopEi en waar een radioprogramma normaal besloten is, was nu iedereen welkom. Om mee te doen of gewoon aan de bar te hangen, met een radioprogramma op de achtergrond en toch pal voor de neus. Er was livemuziek, er was bezoek en er waren twee radiomakers met een koffer vol goede muziek. Kijk maar even mee...

Voor de vroegkomers is er voor aanvang van 3voor12/Eindhoven radio nog een sessie van singer-songwriter Ernest van Aaken die van stokoude nummers, uit de jaren 20 en 30, een eigen vertaling maakt. De oude blues-nummers veranderen daardoor in country-blues met de nadruk op virtuoze gitaarriffs. Zowel in het eerste uur als in het tweede uur van het wekelijkse radioprogramma speelt Van Aaken nog eens twee nummers waardoor hij niet alleen in het café van PopEi, maar ook live on air te horen is.

Daarnaast is er bezoek van capcap… cap, dat het eerste nieuwe geluid van de binnenkort te releasen EP laat horen, en van redacteur Thijs Portz die zijn albumrecensie van ‘Boys Do Cry’, het onlangs verschenen album van Stuurbaard Bakkebaard, mondeling komt toelichten. Daarna wordt uiteraard een track van het Eindhovense trio gedraaid. Verder is uit Eindhoven en omgeving muziek te horen van Lookapony, Mozes and the Firstborn, Zes en Nouveau Vélo. Van ver daarbuiten komen onder andere Arcade Fire, Palma Violets, Joy Division, Kurt Vile en Kendrick Lemar voorbij. Alle muziek tussen 22.00 uur en 00.00 uur is zowel in het café van PopEi als in de ether op 94.0 FM te horen.

Tussendoor worden de laatste nieuwtjes uit Eindhoven en de agenda van de Eindhovense podia gedeeld met de bezoekers van 3voor12/Eindhoven Café en alle luisteraars thuis. Het gebruikelijke format is dus gewoon meeverhuisd. Het publiek laat af en toe goed van zich horen en zorgt verder voor een unieke, dynamische, sfeer. Radiomaken tegenover een bar in een huiskamersetting, het is voor herhaling vatbaar, aldus de organiserende partijen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven