Ed Kowalczyk, Bløf, Blaudzun, Kensington en meer naar Brabant Open Air Ed Kowalczyk, Bløf, Blaudzun, Kensington en meer naar Brabant Open Air

Organisatie maakt bijna gehele programma bekend

, Rob de Vries

Ed Kowalczyk, Bløf, Blaudzun, Kensington en meer naar Brabant Open Air

Organisatie maakt bijna gehele programma bekend

Rob de Vries ,

Sinds Bavaria Open Air haar naam veranderde in Brabant Open Air en de locatie van het festival verplaatste van Lieshout naar Strijp-S in Eindhoven, was het niet louter zonneschijn dat de klok sloeg voor het festival. De editie van vorig jaar had met The Kyteman Orchestra, Racoon en Miss Montreal behoorlijk wat publiekstrekkers in huis, maar mede door de weersomstandigheden bleef de kaartverkoop achter. Deze week kondigt Brabant Open Air de eerste namen aan voor de editie van 2013 waarin opnieuw een hoofdrol is weggelegd voor veel grote Nederlandse bands.

Onder de vlag van Bavaria Open Air heeft BOA een behoorlijke reputatie opgebouwd in de jaren vóór de verplaatsing. De verplaatsing naar Strijp-S bleek helaas geen gouden greep, waardoor het festival dit jaar een wat andere opzet krijgt. Met maar liefst drie podia en een flinke line-up hoopt de organisatie nu wel een groot publiek naar Eindhoven te lokken.

Op festivaldag één, vrijdag 6 september, zullen ‘De Maten van Brabant’ een avondvullende show verzorgen. In de stijl van De Vrienden van het welbekende Amsterdamse biermerk zullen verschillende Brabantse artiesten werk van zichzelf en duetten met anderen ten gehore brengen.

De zaterdag biedt wat meer variatie in de line-up. Op drie verschillende podia zal vanaf 12.00 uur een keur aan artiesten uit voornamelijk eigen land voorbijkomen. Ed Kowalczyk, voormalig zanger van Live, vormt de enige uitzondering op die regel. Denvis houdt met zijn D Deadly de Eindhovense eer hoog. Verder zijn de volgende namen aangekondigd voor de zaterdag:

Moke
Handsome Poets
Douwe Bob

Bløf
Kensington
Blaudzun
Chef’ Special
The Kik
Isabelle Amé
Bettie Serveert
Navarone
Tessa Rose Jackson


De afsluiter van de Main Stage moet nog bekend worden gemaakt. Na beide festivaldagen zal een afterparty plaatsvinden: op de vrijdag een 80’s party, en op de zaterdag een 90’s party.

Brabant Open Air vindt plaats op 6 en 7 september 2013, op Strijp-S in Eindhoven. De early bird voorverkoop van Brabant Open Air loopt van 8 tot en met 30 april 2013. Vrijdagkaarten kosten tijdens de early bird voorverkoop €15,- per kaart, daarna €20,-. De kaarten voor de zaterdag gaan in de vroege voorverkoop voor €25,- de deur uit, de reguliere prijs bedraagt daarna €32,50. De early bird kaarten zijn verkrijgbaar bij alle Primera-vestigingen in Nederland. Kaarten voor de afterparty kunnen los aangeschaft worden, maar zijn beperkt beschikbaar voor €7,50.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven