Man From The South overleeft Woody & Paul Man From The South overleeft Woody & Paul

Paul van Hulten presenteert solo-debuut vrijdag in Effenaar

, Ingmar Griffioen

Man From The South overleeft Woody & Paul

Paul van Hulten presenteert solo-debuut vrijdag in Effenaar

Ingmar Griffioen ,

Je kunt Paul van Hulten kennen als de naamgevende helft van Woody & Paul, maar daar komt een eind aan. Ten eerste omdat de Eindhovenaar met Koblenz een fraai solo-debuut aflevert. Bovendien is het hoofdstuk Woody & Paul bijna gesloten. "Dat het gaat ophouden met ons is wel duidelijk." De band is vanuit de blues- en folk-hoek steeds meer richting garage opgeschoven en denkt nog aan een doorstart onder een andere naam. Zijn rustige folk-kant kan Van Hulten wel uiten in Man From The South: nu op de Luisterpaal en vrijdag te zien in de Effenaar.

Man From The South is tevens opener van de jongste Hollandse Nieuwe sampler met het fraaie Something Made The Streets Melt. Het album wordt op cd uitgebracht door het nieuwe label Whipping Post Music en op vinyl door het eveneens Tilburgse Quadrofoon en meandert ergens tussen de folk-noir van Wovenhand en stemmige americana in de geest van Neil Young of Townes van Zandt. Een jaar geleden stond Van Hulten er voor het eerst mee op het podium bij een presentatie in de Tilburgse Pauluskerk. "Dat was een soort oefening. Als ik het niks zou vinden, dan zou ik het niet uitbrengen." Optreden hoort erbij wist de Eindhovenaar, maar solo vond hij dat tegelijkertijd "best een beetje eng". Het optreden viel echter in de smaak.

Van Hulten schreef voor Woody & Paul ook de meeste liedjes. "We waren eerst een soort folkduo, maar wilden daar vanaf en zijn harder geworden. Maar ik maak toch dat soort nummers, dus ben dat maar in mijn eentje gaan doen." Het materiaal op Koblenz was wel bijna op de plank blijven liggen. "Ik heb het gewoon voor mezelf opgenomen en wilde het niet uitbrengen. Totdat een goede vriend het hoorde en zei dat ik het wel moest doen." De gedachte dat hij dan ook moest optreden, hield de Eindhovenaar aanvankelijk tegen. Toch haalden de vrienden van het Ondertoon collectief hem over. Zij maakten een video bij elk nummer dat Van Hulten plaatste op Ondertoon.com. Een jaar na de eerste post (en die eerste show) komt op 21 september zijn debuutalbum officieel uit. "Ditmaal is het een officiële persing en is die ook te bestellen. De vorige keer had ik gewoon zelf honderd cd'tjes gebrand en een hoesje er omheen gedaan."

Inmiddels heeft hij wat shows staan in Hedon, Burgerweeshuis, in het Belgische Neerpelt en Brussel, maar ook in een Leidse huiskamer. Een clubtour zag hij eigenlijk niet zo zitten. "Het was de bedoeling om alleen op mooie locaties op te treden, zoals kerken en fabrieken. Het leek me goed podia zo aan te zetten om bijzondere plekken te creëren. Maar het is er toch ingeslopen." Zo presenteert Man From The South morgen zijn cd in de Effenaar, als opener voor Howe Gelb van Giant Sand. Muziek in clubpodia vindt Van Hulten vaak "niet overkomen, behalve in de laatsten der Mohikanen zoals Doornroosje. Ik heb nog wel die insteek hoor." Zo presenteert hij de vinyl versie van Koblenz op 7 oktober op partyboot De Albatros in de Tilburgse Piushaven. "Dan zien mensen ook nog eens wat."

Man From The South speelt vrijdag 21 september in Effenaar, Eindhoven, zondag 7 oktober op partyboot De Albatros in Tilburg, zaterdag 27 oktober in Hedon (als onderdeel van het Zwolse Let’s Get Lost - Festival) en woensdag 19 december in het Burgerweeshuis in Deventer.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven