De vijf Gouwe Lempkes van Radar Men from the Moon De vijf Gouwe Lempkes van Radar Men from the Moon

De vijf beste schijven volgens artiesten uit Eindhoven

, Tekst: Radar Men from the Moon

De vijf Gouwe Lempkes van Radar Men from the Moon

De vijf beste schijven volgens artiesten uit Eindhoven

Tekst: Radar Men from the Moon ,

Er komt weer een clubavond van 3voor12/Eindhoven aan en dat betekent tijd om de bands die dan zullen spelen te introduceren aan de hand van hun favoriete platen aller tijden. Oftewel hun vijf Gouwe Lempkes. Clubavond opener James Wood en Join The Cavalry gingen Radar Men from the Moon al voor, nu is het aan de headliner zelf om zijn keuzes te delen.

En dan opeens moet je met zijn drieën je vijf Gouwe Lempkes uitzoeken. We zijn blij dat we met Radar Men from the Moon maar met zijn drieën zijn in plaats van meer, dan werd deze taak nog lastiger.
Can, Neu, Hawkwind, The Stooges, Melvins nog een berg funk, spacerock, punk, shoegaze en wave etc. konden er jammer genoeg niet meer bij. Dit lijstje is door ons allen samengesteld:

Captain Beefheart and The Magic Band - Trout Mask Replica
Alles van Beefheart is goed, maar dit is het eerste album dat ik (Glenn) van de kapitein kocht. Ik was helemaal ontregeld na de eerste keer dat ik dit album had beluisterd. Geweldig! die bizarre DaDa mix van blues, jazz en avant-garde. Ik luister het album nog wekelijks.

Sonic Youth - Goo
Moeilijk moeilijk! Kies ik (Glenn) ‘Daydream Nation’ of ‘Sister’? Naja, dan toch maar ‘Goo’. Sonic Youth is naast My Bloody Valentine en The Birthday Party een grote inspiratie voor mijn gitaarspel (ondanks dat je het natuurlijk niet altijd terug hoort in Radar Men from the Moon). Op dit album heeft voor mij Sonic Youth de perfecte combinatie gevonden van noise/gitaar experiment en goede popsongs.

Motorpsycho - Little lucid moments
Eens per jaar komt Motorpsycho naar de Effenaar. Wij staan dan met zijn drieën ergens vooraan, drie uur lang met open mond te kwijlen. Noorse Helden! ‘Angels And demons At Play’, ‘It's A Love Cult’, ‘Black Hole/Black Canvas’ of ‘Heavy Metal fruit’, praktisch alle albums van Motorpsycho zijn super. We hebben met zijn drieën dan toch gekozen voor ‘Little Lucid Moments’, omdat dit album misschien wel het dichtst bij de live ervaring van Motorpsycho komt. Een album met vier uitgesponnen epossen vol met goede psychedelica, indierock, jazz, progrock en postrock.

The Heads - Under The Stress Of A Head Long Dive
Aaaaah The Heads!!! Superband! Tony (drummer) gaat hard op deze band (de rest van Radar Men from the Moon overigens ook). Kortom, wij zijn fan. De band uit Bristol die constant op de proppen kwam met albums vol psychedelische freak-outs. Mix Spacemen 3, Hawkwind en Mudhoney in een garage en je hebt The Heads. Negentien nummers doordrenkt in echo, reverb, flangers, wah-wah's en fuzzzzzzzzzzzzz. Een ware ruwe parel.

Pink Floyd - Live At The Pompei
Titus (bassist) noemt dit ‘misschien wel het beste stukje live muziek ooit opgenomen’. Het nummer ‘Echoes’ wordt opgedeeld in tweeën: Het begint met ‘Echoes’ en eindigt met ‘Echoes’. Daartussen krijg je het kippenvel moment waar Roger Waters het uitschreeuwt bij ‘Careful With That Axe, Eugene’, het gefreak bij ‘A Saucerful Of Secrets’, de spanning van ‘One Of These Days’ en het hypnotiserende, mystieke ‘Set The Controls For The Hearts Of The Sun’. Classic!

Benieuwd naar het geluid van Radar Men from the Moon zelf? Kom dan op 5 oktober 2012 naar Club 3voor12/Eindhoven in de Effenaar waar de band zijn nieuwe album 'Echo Forever' integraal presenteert.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven