Debuutalbum Hunting The Robot verschijnt in voorjaar 2013 Debuutalbum Hunting The Robot verschijnt in voorjaar 2013

Nieuw geluid van de band voor het eerst te horen op Nachtjacht in PopEi

, Tekst: Patric Muris

Debuutalbum Hunting The Robot verschijnt in voorjaar 2013

Nieuw geluid van de band voor het eerst te horen op Nachtjacht in PopEi

Tekst: Patric Muris ,

Vorig jaar bracht Hunting The Robot debuut EP ‘Our Ocean Is Illuminated’ uit. Met succes, want voorprogramma’s voor onder andere Go Back To The Zoo volgden en de EP verkocht snel uit. Eind 2011 volgde een kleine eerste clubtour als headliner met laatste single ‘Get Pregnant’. Die champagneknal was meteen ook een teken van een nieuwe periode. Een periode waar de band nu al ruime tijd in zit om hard te werken aan die eerste full length. Daar is nu het eerste nieuws over bekend. Aanstaande vrijdag is bovendien het eerst voorproefje te horen.

Zie het als een luistersessie die voor iedereen toegankelijk is. Niet zomaar een luistersessie, want de experimentele band uit Eindhoven gaat de nieuwe nummers live spelen. En voor het eerst uitproberen op het publiek. Het schrijfproces van de nummers die het debuutalbum gaan vormen, is al afgerond laat zanger-gitarist Elvin Usidame weten, maar toch is er nog een lange weg te gaan tot aan de release: “Volgende week gaan we de studio in. We nemen in eerste instantie alles weer zelf op, maar een stuk professioneler, samen met bevriende producers en engineers. Om de vrijheid te behouden en de kwaliteit te waarborgen.”

Het debuutalbum van Hunting The Robot zal naar alle verwachting in maart of april 2013 uitgebracht worden. Voor die tijd hoopt de band een label geïnteresseerd te hebben om de band te tekenen. Er zijn al wat gesprekken geweest, maar dat heeft nog niet tot iets concreets geleid. De nieuwe release wordt door de frontman van de band omschreven als ‘veel dieper dan de vorige’. Hij licht toe: “De nieuwe plaat wordt heel divers, heel fris. We hebben veel meer een eigen sound gevonden, met meer samenzang en wat meer ritmische grooves. De plaat is niet heel toegankelijk, maar toch ook weer wel.” 3voor12/Eindhoven mag in de radioshow van 26 september en 3 oktober alvast een exclusieve snippet laten horen. Die klinkt als Foals meets Fool’s Gold. Dat is niet vreemd volgens Usidame, want de band heeft veel naar de invloeden van die bands geluisterd die hun roots vinden in de Afrikaanse muziek.

Vrijdag aanstaande is te horen hoe die invloeden in de nieuwe sound van Hunting The Robot terugkomen. De band speelt tijdens Nachtjacht driekwartier tot een uur enkel en alleen nieuw materiaal. Een oude single zit er alleen in “als het publiek het ermee eens is, misschien bij de reprise”.

Nachtjacht is een avond die Hunting The Robot cureert in PopEi. De band heeft naast zichzelf ook Wooden Constructions en dj duo I Am Duo geboekt. De band zal na zijn optreden de avond ook nog afsluiten met een dj-set. Entree is gratis.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven