Rockende avond met Edelhout en Newton’s Cradle in The Jack Rockende avond met Edelhout en Newton’s Cradle in The Jack

Lieve hardrock van Newton’s Cradle volgt moeizaam begin Edelhout op

, Tekst en fotografie: Anne Voncken

Rockende avond met Edelhout en Newton’s Cradle in The Jack

Lieve hardrock van Newton’s Cradle volgt moeizaam begin Edelhout op

Tekst en fotografie: Anne Voncken ,

Café The Jack houdt van steviger werk en nodigt dan ook regelmatig bands uit Eindhoven (Rockcity) en omgeving uit voor een optreden. Onlangs was Eindhovense happy hardrockformatie The Dirty Denims nog te gast en binnenkort staat Vanderbuyst op het programma. Ze komen dus ook wel eens van ginder, maar vanavond niet, dan staan het Helmondse Edelhout en Eindhovense Newton’s Cradle op het podium van het rockcafé. 3voor12/Eindhoven was erbij en maakte een (foto)verslag.

Edelhout

Al voordat de eerste band van vanavond begint te spelen, is het gezellig en druk in het Stratumse Jack-Danielscafé The Jack. Dit komt voornamelijk doordat de bands pas laat beginnen met spelen, maar ook door de muziek die wordt gedraaid. Die houdt de sfeer er goed in. Als Edelhout begint te spelen, verdwijnt die sfeer echter gauw. De jonge tweekoppige band speelt in het begin een beetje moeizaam, mede doordat de gitarist bij elk nummer moet wisselen van gitaar, maar na een paar nummers komen ze dan toch goed los. En hoe de Helmondenaren ook proberen, het duurt zo’n zes nummers voordat het publiek voorzichtig in de buurt van het podium durft te komen. Die smerige gitaarriffs en snoeiharde drums zijn doorgaans dan ook niet zo heel toegankelijk.

Newton's Cradle

Newton’s Cradle heeft veel fans meegenomen. Zangeres Forra begint als een lief en verleidelijk meisje, maar wordt bij ieder nummer harder en stoerder. Ze legt al haar emotie in de nummers en dat is precies wat het zo goed laat klinken. Zelfs over de geïmproviseerde installatie met versterkers op kratjes bier. Het is kenmerkend voor een rockcafé als dit. Forra gaat zelfs zo erg op in haar zang, dat er weinig contact is met het publiek of tussen de bandleden onderling. Het publiek lijkt hier echter weinig last van te hebben, want iedereen in de zaal is dan inmiddels al voor de zangeres gevallen en rockt hard mee. Stevig begin van het weekend vanavond in The Jack.

Gezien: Edelhout en Newton’s Cradle, op 9 november 2012, in The Jack.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven