Hunting The Robot wil debuutalbum financieren met crowdfunding Hunting The Robot wil debuutalbum financieren met crowdfunding

“Wij willen deze plaat niet via een label uitbrengen, maar met onze fans”

, Tekst: Patric Muris

Hunting The Robot wil debuutalbum financieren met crowdfunding

“Wij willen deze plaat niet via een label uitbrengen, maar met onze fans”

Tekst: Patric Muris ,

Nadat eerder experimentele band BOW uit Eindhoven al succesvol duizenden euro’s inzamelde via fondswerving bij de eigen achterban, probeert nu ook Hunting The Robot het debuutalbum zo te financieren. De vier mannen hopen binnen zes weken een bedrag van tweeduizend euro op te halen voor de mix en mastering van het album. Steunen kan via de website voordekunst.nl, waarop het project ook te volgen zal zijn. Fans krijgen er ook wat voor terug: van een minimale inzet als het debuutalbum een week voor release thuisgestuurd krijgen, tot aan diverse andere unieke privileges. Hoe hoger de donatie, hoe groter en unieker de tegenprestatie.

3voor12/Eindhoven berichtte onlangs dat in maart/april 2013 het debuutalbum van Hunting The Robot zal verschijnen. Een album waarop de experimentele indie-band wederom een nieuwe richting opgaat, dit keer met meer ritmische grooves en samenzang. In een eerder gesprek met 3voor12/Eindhoven liet de band weten dat het album veel dieper gaat klinken dan de EP.

Net als de release van debuut-EP ‘Our Ocean Is Illuminated’ en one-off single ‘Get Pregnant’ wilde de band aanvankelijk ook het debuutalbum geheel zelfstandig uitbrengen, maar nu is er dan toch hulp gevraagd aan de fans. Frontman Elvin Usidame licht toe waarom: “De kracht van Hunting The Robot ligt in het gefocust samenwerken en een gemeenschappelijk doel delen. Hierdoor zijn wij behalve over de opnames van het album ook super enthousiast over de crowdfunding-campagne. Je kan een heleboel mensen betrekken bij het realiseren van één doel: het debuutalbum van Hunting The Robot.” In de aankondiging van het debuutalbum was nog te lezen dat de band op zoek is naar een label dat het album uitbrengt, maar in de videoboodschap van de band, gericht aan alle fans en potentiële investeerders, laat de band weten het album liever met zijn eigen fans uit te brengen dan met de hulp van een label.

Hunting The Robot heeft het schrijfproces van het debuutalbum al afgerond en is klaar om de nummers op te nemen. De crowdfunding-campagne die moet bijdragen aan de financiering ervan start op 5 november 2012 via voordekunst.nl en zal zes weken duren. Het album wordt verwacht in het voorjaar van 2013 en zal dus opnieuw in eigen beheer worden uitgebracht.  

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven