Fresku en Y’skid schrijven rap voor Glow Fresku en Y’skid schrijven rap voor Glow

The Singing Building doet shout-out naar spouwmuren en pleit voor wildplassende vrouwen

, Tekst: Patric Muris

Fresku en Y’skid schrijven rap voor Glow

The Singing Building doet shout-out naar spouwmuren en pleit voor wildplassende vrouwen

Tekst: Patric Muris ,

Afgelopen zaterdag is Glow 2012 van start gegaan. Het festival staat bekend als lichtkunstfestival, maar net als in voorgaande jaren, speelt ook dit jaar audio weer een belangrijke rol. Meestal zijn het stemmen die onbekend zijn, maar de stem die op de Vestdijk te horen is, zal voor iedere Eindhovenaar onmiskenbaar zijn. Eindhovense rapper Fresku maakt samen met producer Y’skid van één van de meest minimalistische lichtprojecties één van de hoogtepunten van Glow 2012.

Wie vanuit Stratum of de Smalle Haven richting Vestdijk loopt, zal in de verte al een herkenbaar geluid horen. Eenmaal aangekomen bij het witte pand dat al jaren onder geklad is met graffiti en al zijn status verloren heeft, wordt het snel duidelijk: die stem is van Fresku. Eerst spreekt hij voorbijgangers nog gewoon aan, later gaat hij zelfs rappen. Door de projectie van de lippen op het gebouw, met de twee ramen er precies boven geplaatst alsof het twee ogen zijn, lijkt het alsof het gebouw aan het rappen is. Het gebouw praat ook in de derde persoon, oftewel als The Singing Building. Vanuit die rol volgen een paar shout-outs, naar onder andere spouwmuren, die bijzonder hilarisch zijn.

The Singing Building is een vervolg op The Singing Chair, een project waarmee dezelfde kunstenaar Lucas Maassens samen met kunstenaar en componist Woody Veneman al veel succes oogstte. Nu hebben ze opnieuw samengewerkt, maar ditmaal met de stemmen van Fresku en producer/beatboxer Y’skid. Fresku werkte eerder al samen met Y’skid voor zijn laatste album ‘Maskerade’.

The Singing Building is nog tot 17 november 2012 te zien op de Vestdijk. 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven